5 Bluetooth устройства, от които не знаете че имате нужда

bluetooth-logo

Bluetooth, технологията за безжичен пренос на данни на кратки разстояния, в днешно време се използва в широк спектър от продукти, не само в компютри и смартфони.

Оригинално разработен от Ericsson през 1994, Bluetooth е планиран като безжична алтернатива на RS-232 интерфейса, и успехът му оттогава е забележителен. Технологията се управлява от Bluetooth Special Interest Group, която в момента има над 25,000 организации-членки, а последнaта версия на интерфейса се нарича Bluetooth Smart (v4.0, v4.1 и v4.2).

По-надолу ще ви запознаем с няколко интересни устройства, в които Bluetooth е намерил място.

Lockitron

Lockitron

Всеки ден отваряме и затваряме врати – защо да не го правим с помощта на смартфона си? Точно това представлява Lockitron. Ако имате устройство с iOS или Android, можете да отключвате входната си врата само с едно докосване. Lockitron може да ви изпрати известие  и ако вратата ви е била отключена.

 

prep_pad1

Prep pad

Ако обичате да готвите, то Prep Pad ще ви се стори незаменима. Въпреки че изглежда като нормална дъска за рязане, в нея са вградени комплект везни, които се свързват с вашия iPad чрез Bluetooth. Това значи, че с помощта на приложението Countertop, можете да получите информация за това което готвите в реално време – например за хранителната му стойност.

 

Pacifi

Pacif-i

Pacif-i е най-умния биберон – с помощта на сензор за температура, вграден в силиконовата си част, той изпраща температурата на бебето към приложение, инсталирано на смартфона или таблета на неговия родител чрез Bluetooth. Чрез приложението, родителите могат да записват кога са дадени лекарства, да създават аларми и да споделят подробни данни за температурата с лекари. Pacif-i също притежава и сензор за близост, който позволява на родителите да следят местоположението на биберона и да бъдат предупредени ако детето се е преместило. Добавен е и малък високоговорител, който пищи ако е активиран от приложението, за да може биберона да бъде намерен ако детето го е скрило някъде.

 

gramovox

Gramovox

Достатъчно компактен за да се събере на вашето бюро или рафт, и все пак достатъчно голям за да направи впечатление – Bluetooth грамофона Gramovox е с перфектния размер за всеки дом и офис. Контролите на “грамофонът” се намират отзад, където има 3.5 мм аудио жак, Micro USB вход и копче за включване и изключване. Използвайки Bluetooth 4.0, Gramovox има обхват от 9 метра и живот на батерията от 15 часа, което значи че можете да слушате музика от грамофона през телефона си цял ден.

 

1

Om/One

Bluetooth високоговителите не са нещо нечувано, но Om/One значително се различава от всички останали с уникалния си дизайн. Той се състои от основа и сферичен високоговорител, който левитира над нея. Можете да вземете сферата със себе си като преносим високоговорител или да я оставите да се носи над основата. Има и вграден микрофон, който позволява да правите и обаждания. Батерията издържа около 15 часа.

Кликнете тук за да разгледате и предлаганите от Ardes.bg Bluetooth устройства!

Loading Facebook Comments ...