Няколко клика до желания компютър, или предимствата да пазаруваш онлайн

Online_shopping_young_guy

През последните няколко години онлайн пазаруването у нас се радва на непрекъснато растяща популярност. Това може да изглежда донякъде изненадващо на фона на традиционно скептичния средностатистически български потребител, но се базира на сериозни основания. Една от основните причини например е фактът, че по отношение на покупките по интернет българското законодателство е стопроцентово синхронизирано с всички изисквания на Европейския съюз. И понеже регулативите на ЕС са сред най-строгите в света, правата на потребителите, купуващи стоки онлайн, са дори по-сериозно защитени, отколкото когато става дума за покупка през традиционните търговски обекти.
Онлайн шопингът притежава и редица други несравними предимства пред физическото пазаруване – ето накратко какви са те.


ПО-БОГАТ ИЗБОР – ПО-НИСКИ ЦЕНИ

 

Hand with credit card and a small shopping cart coming from laptop screen isolated in white
Когато правят предвиждания за складовите си наличности, повечето физически търговци следва да се съобразяват с множество фактори: разполагаема търговска и складова площ, вариации в цените, защита на съхраняваните стоки и много други. Това води до сериозни разходи, които, подразбира се, след това се включват в цената на предлаганите артикули. При онлайн търговците тези разходи са значително по-ниски, а в много случаи изобщо не стоят на дневен ред – например разходи за наем на търговски площи.
Това им позволява един вид да убият с един куршум два заека, т.е. не само да предложат несравнимо по-солиден избор от марки и модели на потребителите си, но и изключително атрактивни цени. Именно поради тази причина в нашия онлайн магазин например винаги можете да намерите изгодни промоции на различни артикули.

УДОБСТВО И ЛЕКОТА НА ИЗБОРА

 

Онлайн пазаруване през смартфон и лаптоп

Онлайн пазаруване през смартфон и лаптоп

Друго несъмнено преимущество на онлайн пазаруването пред физическата покупка. В студените зимни дни или в летните горещини разходката по магазините се превръща от удоволствие и развлечение в доста неприятно преживяване. Онлайн шопингът обаче не зависи от атмосферните условия –  желаният от вас лаптоп, таблет или смартфон винаги е на няколко клика разстояние. Още повече, докато си седите удобно в креслото у дома или си почивате на дивана в хола, можете да разглеждате, сравнявате и избирате от изключително богатия ни асортимент без усилия. Нещо повече – в нашия онлайн магазин и в прилежащия към него блог ще намерите изобилие от информация за избраните от вас модели, ще можете да се информирате лесно и бързо за техните възможности и характеристики, да намерите полезни съвети за покупката и използването им.
Когато в крайна сметка направите избора си, продуктът ще ви бъде доставен до произволна точка на страната, а заплащането можете да направите по избран от вас начин –  в момента на получаване на стоката, с банков превод или кредитна карта – отново бързо, лесно, удобно и спестяващо време.

ПОТРЕБИТЕЛСКА ЗАЩИТА

 

Онлайн пазаруване

Онлайн пазаруване

Макар че за кратко се спряхме на правата, които имате като онлайн потребител в началото на текста, все пак малко разяснения по този въпрос, тъй като много хора не са запознати в детайли с него.
Вие например имате право да върнете без причина закупената от вас стока в срок от 30 дни от датата на закупуване. За лаптопи този срок е дори още по-дълъг – 45 дни. Освен това имате право на пълна и изчерпателна информация по отношение на най-важните характеристики на стоката, крайната й цена, включително ДДС, стойността и начина на плащане на доставката и, разбира се, срока и условията по нейната гаранция.

Loading Facebook Comments ...