ThinkPad доказа, че e екстремно издържлив!

IMG_9579

Lenovo България демонстрира на живо защо Thinkpad е предпочитаният бизнес компютър в света

София, 15 октомври 2015: На 15-ти октомври в магазина на Lenovo в Paradise Mall се проведоха невиждани до сега стрес тестове на живо. Непобедим в своята издръжливост, надеждност и устойчивост, ThinkPad преживя успешно всяко едно предизвикателство, което се изпречи на пътя му. Пред повече от 30 журналисти експерти на Lenovo изпробваха здравината на лаптопа по 9 различни начина.

Започнаха с директен удар на твърда повърхност, изпускане на пода и човешка тежест върху себе си. Резултатите бяха повече от впечатляващи. Най-голяма изненада за всички присъстваше, обаче бе “изпускането” на половин-килограмов дъмпел отгоре му и фактът, че след удара лаптопът заработи веднага, сякаш нищо не се е случило. След това лаптопът бе превърнат в дъска за рязане, като върху него се обработваха сурови зеленчуци, което доказва, че
ThinkPad може да се справя дори и с някои „домакински задължения“.

IMG_9536

Премиум линията бизнес компютри бе безмилостно обсипана с пясък и това дори не й направи впечатление. Финалните две препятствия, пред които се изправи ThinkPad, бяха замразяването му във фризер и обилното поливане с вода. Последното изпитание се оказа най-атрактивно, като дори след успешния му завършек, част от гостите продължиха да заливат клавиатурата на машината, която от своя страна все така безотказно функционираше. Известно е, че Spill resistant клавиатурата на ThinkPad е проектирана да издържа на заливания до 500мл вода, но по време на презентацията количеството, което премина през устройството бе повече от 1,5л.

IMG_9494

От Lenovo припомниха на гостите, че това са свръхекстремни тестове и повреди от механични удари и заливания не се покриват от базовата гаранция. Структурни повреди от механични удари и заливания се покриват от допълнителната Аccidental Damage Protection гаранция. От Lenovo анонсираха, че стрес тестовете на живо ще продължат и през ноември, когато специален щанд на ThinkPad ще бъде позициониран в Paradise Mall. От 5 до 11 ноември всичко фенове на Lenovo и ThinkPad, както и посетителите на търговския център, ще могат да наблюдават екстремните условия, в които биват поставяни машините, да получат експертни съвети и да се възползват от отстъпки, в случай, че желаят да се сдобият с изпитано издръжлив компютър.

За ThinkPad: От старта през 1992 г. философията зад ThinkPad е да се създават най-добрите и иновативни продукти, които не само отговарят на нуждите на бизнес потребителите, но и ги правят по-ефективни. Този неизменен фокус е превърнал ThinkPad в иновационен лидер и нарицателно за качество, надеждност и мощ. Всички ThinkPad са с доказана издръжливост, ефективен дизайн и ненадминати работни характеристики. До януари 2015 г. са продадени 100 милиона ThinkPad модели по целия свят.

IMG_9638

Военни стандарти Мil-Spec: Лаптопите ThinkPad от сериите Т, X, W и P са проектирани да издържат на 10 военни стандарта на американската армия по спецификацията MIL-SPEC 810 G:

ВЛАЖНОСТ: Подложен на 91-98% влажност при 20°C до 60°C.

НИСКА ТЕМПЕРАТУРА: Замразявани при -20°C в продължение на повече от 72 часа.

ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА: +30°C до +60°C при 7 x 24 часови цикли.

ТЕСТ ЗА ПЯСЪК: Подложени на кварцов прах с размер на частиците 0,105 мм в 6-часови цикли.

СИЛНА ВИБРАЦИЯ: Множество тестове, оказващи силно механично влияние върху корпуса и шасито. Преминава множество тестове при включване и изключване.

МЕХАНИЧЕН УДАР: Високо ускорение и повтарящи се ударни импулси по 18 пъти.

ВИСОКА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: Тестове на системата в работно състояние на височина 4570 метра.

ТЕМПЕРАТУРНИ АМПЛИТУДИ: Работи безотказно при резки промени на температурата от -20°C до +60°C. Тестван на 3 цикъла с по 2-часова продължителност.

СЛЪНЧЕВА РАДИАЦИЯ: Симулирана УВ радиация при 3 x 24 часови цикли.

ПЛЕСЕН: 28 дни с често срещани източници на плесен.

Покриването на стандарта е само началото на издръжливостта и устойчивостта на ThinkPad. За да гарантират върхова надеждност и качество, инженерите на Thinkpad симулират над 240 часа непрекъсната работа, както и повече от 30 000 пъти отварянето и затварянето на пантите. ThinkPad се подлага на още върховен тест за прах, на множество удари, изпускане на тежести, натиск върху дисплея, както и статично електричество на портовете до 9000 V.

За Lenovo: Lenovo е глобална компания, оценена на $ 46 милиарда и поставена в световната класация на Fortune 500. Lenovo e лидер в предоставянето на иновативни за потребителите, търговията и бизнеса технологии. Нашето портфолио от висококачествени, сигурни продукти и услуги обхваща компютри (включително легендарните ThinkPad и многорежимни YOGA марки), работни станции, сървъри, съхранение на информация, смарт телевизори и семейство от мобилни продукти като смартфони (включително марката Moto), таблети и приложения. Присъединете се към нас в LinkedIn, следете ни във Facebook и Twitter (Lenovo Bulgaria) или ни посетете на www.lenovo.com/bg.

Loading Facebook Comments ...