Лаптоп за игри Acer Aspire 7738G – 3D забавленията вече не са проблем

Откакто главна роля в дизайна на Acer лаптопите се намеси италианец, мобилните компютри на марката достигнаха едно много добро ниво на изработка на корпуса. Новите Acer-и обаче не са само по-красиви, а и по-мощни, по-преносими, всъщност изцяло по-добри. Тайванската компания залага на най-новите тенденции в сферата на технологиите и затова повечето модели са „въоражени“ с най-актуалните хардуерни компоненти, осигуряващи максимално добро представяне. 17″-ят модел – Aspire 7738G е лаптоп за напреднали потребители и най-вече любители на видеоигрите.

Преглед на Acer Aspire 7738G:

Acer Aspire 7738G е зареден с добър двуядрен процесор Intel Core 2 Duo T6600 с тактова честота 2.2GHz и 2MB кеш памет. Освен него за доброто представяне на модела работят и 4-гигабайтовата памет и страхотната видео карта NVidia GeForce 204M GT с 1 GB собствена памет. Тези и характеристики я нареждат на едно от първите места в класацията на видеоадаптерите, поставяни в момента. За пълното забавление се грижат брилянтният 17.3″ CrystlBrite TFT дисплей с висока резолюция (1600х900 точки), вградената CrystalEye уеб камера за видео разговори и стерео говорителите сертифицирани от Dolby.

Тъй като интернет вече е неразделна част от един компютър, особено лаптоп, вече е нужно да се помисли малко повече за сигурността в глобалната мрежа. Затова вече почти задължителна характеристика за всеки Aspire е FingerPrint (четецът на пръстови отпечатъци).

По традиция Acer не предлагат операционна система в конфигурацията, но все пак са оставили Linux базиран софтуер, който да Ви позволи да инсталирате операционна система по избор.

Acer Aspire 7738G не е лек лаптоп, но трябва имаме впредвид, че все пак това е 17″ преносим компютър и със своите 3.4kg се оказва един от най-леките в класа си.

Корпусът на лаптопа, както вече споменахме, е с новият по-красив и стилен дизайн на марката. Налице е големият бутон за включване/ изключване, клавиатура с отелен цифров блок, широк тъчпад и стандартният за Acer бутон за включване и изключване на тъчпада. Моделът е богат на мултифункционални бутони от двете страни на клавиатурата, което по принцип е удобсто, ако сте свикнали да ги ползвате. Когато обаче премествате лаптопа ще се дразните от постоянно задействащите се сензорни бутони.

Батерията няма как да има дълъг живот при наличието на големия дисплей. Тя издържа от 1 час и 40 минути до 2 часа при минимално натоварване и намалена осветеност на екрана. Големината на корпуса е полезна за охлаждането на лаптопа. В сравнение с обикновените 15-инчови мобилни компютри тук има повече пространство и поддържането на по-ниска температура не е толкова трудно, въпреки мощната видео карта.

Acer Aspire 7738G се справя без затруднения с динамични race-игри като TOCA Race Driver GRID и Need for Speed Undercover. Този факт, съчетан с ниската цена за такъв тип лаптоп са причините Acer отново да предлагат най-конкурентният модел от даден клас.

Сравнения:

Нека сравним параметрите му с модели на подобна цена или сходни технически данни:

Претендентите днес са:

  1. Разглежданият Acer Aspire 7738G-644G50Mn с видео карта nVidia GeForce GT 240M и процесор Intel Core 2 Duo T6600 (2.2GHz)
  2. Dell Studio 1555 с видео карта ATi Mobility Radeon HD4570 и процесор Intel Core 2 Duo T6500 (2.1GHz)
  3. Toshiba Satellite L550-10Z с видео карта ATi Mobility Radeon HD4570 и процесор Intel Core 2 Duo T6500 (2.1GHz)
  4. ASUS K70IO-TY014L с видео карта nVidia GeForce GT 120M и процесор Intel Core 2 Duo T6500 (2.1GHz)

Процесор

(Intel T9600 сме сложили за мащаб, като един от най-мощните процесори):

Видео карта:

Цена:

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Ако статията Ви е харесала може да гласувате за нея с бутона „свежо“.

Loading Facebook Comments ...