Acer Aspire 8943G Ethos – лаптоп с характер

acer-aspire-8943g

Всеки фен на 18 инчовите лаптопи и мощните параметри като четириядрен процесор и 8 GB оперативна памет знае, че най-изгодното предложение за такъв лаптоп – „мултимедиен център“ ще му предложи Acer. Acer Aspire 8943G е признат за най-мощния и леснодосъпен модел в този клас.

Дизайн

Дизайнерският екип на Acer се справя доста добре със замяната на поизтъркания и банален вече Gemstone дизайн. Acer Aspire 8943G притежава стилен алуминиев завършек на корпуса, подплътен от магнезиеви сплави. Теглото на 18.4-инчовият шедьовър е 3.72 кг и печели битката с по-малкия си конкурент Dell Studio 17 (3.9 кг), а за сравнение с Toshiba P505 (18.4″), който тежи 4.17 кг не може да става въпрос. Разделителната способност на огромния дисплей естествено е 1920 x 1080 пиксела.

acer-8943-ethos

Хардуер

Тъчпада на Acer Aspire 8943 е иновативен. Не само, че е осветен, а и съчетава функциите на сензорни, мултимедийни, бързи бутони. Тази функция се активира с нетрадиционния, кръгъл бутон между двата клавиша на тъчпада.

Acer Aspire Ethos (в превод от гръцки – с характер) се предлага във вараиант и с Blu-Ray четящо и DVD записващо устройство. Висококачествената оптика, в комбинация с Full HD дисплея са идеалното средство за възпроизвеждане на HD филми. Лаптопа поддържа до 2 твърди диска и над 1 TB (1000MB) харддисково пространство. Оглеждайки портовете откриваме и първият недостатък – липсва Display Port и разполага единствено с HDMI конекор. В този аспект Dell Studio 17 може да се възползва от технологията ATi EyeFinity за видео поток към три монитора, а нашият Acer изостава с липсата на въпросния Display Port. FireWire, eSATA, SPDIF цифров аудио изход, 5-in-1 четец на карти и FingerPrint са част от арсенала на новия Acer.

Производителност

Подобаващо на възхитителния външен вид на Aspire 8943G са инсталирани едни от най-мощните хардуерни компоненти. Най-мощният Acer 8943G модел е екипиран с четириядрен Intel Core i7-720QM в комбинация с огромна 8GB-ова DDR3 оперативна памет. Като добавим и ATi Mobility Radeon HD 5850 с 1GB видео памет и поддръжка на DirectX 11 лаптопа е готов за „изстрелване в космоса“. Видео тестовете с Crysis показват страхотните 63.9 fps (кадъра в секунда) и 56 fps за World in Conflict.

Батерията на лаптопа е разумно подбрана – 8 клетъчна с 87Wh заряд, който издържа 4 часа и 9 минути с MobileMark тест.

Серията 8943G се допълва от по-нискобюджетни модели с по-малък твърд диск, оперативна памет, а стартовия модел е и с двуядрен Intel Core i5 процесор.

Виж тук всички предложения за Acer Aspire 8943G.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време. Надяваме се ревюто на Acer Aspire 8943G да Ви е било полезно.

Loading Facebook Comments ...