BlackPad – таблет от BlackBerry

Въпреки нарастващата конкуренция в лицето на мобилните таблети с Apple (iOS) и Google (Android), RIM (Research in Motion) ще се опита да не загуби позиции на мобилния пазар. BlackBerry се справя добре в света на смартфоните, но сега е нужно да се представи добре и в горната двизия – при таблетите с бъдещия BlackPad.

Новият таблет от семейството BlackBerry най-вероятно ще носи името BlackPad и ще бъде конкурент на набиращия все по-сериозна популярност iPad и бързо „изникващите“ таблети с Google Android. Слуховете са, че BlackPad ще се появи през ноември в Щатите, предполагам, че в България това ще се случи в началото на 2011г. Дисплеят ще е 9.7″ и ще разполага със задължителните Wi-Fi и Bluetooth.

blackberry

Интересно е, че таблета сигурно няма да използва наскоро излязлата BlackBerry 6 OS мобилна операционна система. Вместо това главният му софтуер ще е разработка на QNX Software Systems.

След като iPad поведе технологичния свят към таблет компютръите е неизбежно водещите марки на пазара да не се включат. Затова очакваме още таблети от Acer, ASUS, Lenovo, Cisco и Samsung, които вече показаха своя таблет Samsung Galaxy Tab.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...