HP 620 – евтин и стабилен лаптоп

hp-620

HP 620 е роднина на ProBook 4525. Това, че при първия липсва Pro означава притежава същите характеристики, само че побрани в по-евтин корпус със същото минималистично усещане, породено от изчистения дизайн.

laptop-hp-620

Няма го металния корпус на ProBook 4525 – заместен е от сива пластмаса с релефна текстура. Не дотам красиво, но удобно от гледна точка на замърсяване и надраскване. Клавиатурата е от новия стандарт на HP в ниския клас – квадратни бутони с борд. Не особено удобна, като на 4525 (Apple стил – остров), но е оправдано от гледна точка на крайната, много ниска цена.

лаптоп-hp-620

Според официалната информация от HP, въпросната клавиатура е устойчива на разливане. По-ниската цена е причината и за липсата на eSATA порт, но пък важното е, че HP 620 не спестява от масово използвания вече HDMI порт за аудио/ видео връзка с LCD или плазмен телевизор.

Най-често HP 620 пристига с двуядрен процесор Intel Celeron Dual-Core T3000 (1.8GHz). Твърдият диск е с традиционните вече за марката 7200 оборота в минута въртене, което подпомага за по-доброто представяне на лаптопа. Засега модел с отделна видео карта не се предлага, но вградената Intel GMA 4500M HD се справя безпроблемно с HD съдържание и дори по-старите видео игри.

Уеб камерата е с 2MPx сензор, което Ви позволява да правите прилични снимки, освен да провеждате видео разговор. Теглото на машината е 2.49кг и е сравнително леко за лаптоп с 15.6″ кристален дисплей. HP 620 има безплатна графична операционна система SUSE Linux 11 или Windows 7 Home Premium, който обаче вдига цената с около 200лв.

Вижте всички предложения за лаптоп HP 620 тук.

Плюсове:

  • + Много ниска цена
  • + Добра изработка на корпуса
  • + Бърз твърд диск (7200rpm)
  • + HDMI порт

Минуси:

  • – Не толкова удобна клавиатура
  • – 1 година гаранция

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...