Asus A52JU – лаптоп за бизнес

asus-a52

Asus A52 серията е поредния бюджетен модел от ASUS. Както винаги и този път производителят се е постарал да даде на ниско платежно-способен клиент добро качество, бързина и доколкото е възможно – мощ. Разполага със среден клас процесор и изчистен дизайн, за да се хареса на повечето от Вас.
Този модел лаптоп ни предлага един атрактивен външен вид, с лъскаво пластмасово покритие, което на пръв поглед изглежда доста ефектно, но привлича като магнит пръстови отпечатъци и петънца и в случая, когато има такива са доста забележими. Дизайна като цяло изглежда усъвършенстван и добре сложен.

Asus A52 е доста минималистичен по отношение на портовете. Само три USB 2.0 порта, което значи, че ще трябва да се задоволите с базовите възможности които USB 2.0 предлага (мишка, принтер, външен хард диск). Ако включите по-мощно устройство към USB, има възможност от блокиране на втория USB порт или CD-DVD четящото устройство. От ляво на лаптопа се намират Kensington заключващ слот, VGA и HDMI изход, два USB изхода както и изход за слушалки. От дясната страна да разположени оптично дисковото устройство, още един USB порт, 4 в 1 карт рийдър както и вход за лан картата.

Стандартна клавиатурата, с NumPad цифров блок. Клавишите са малко по-големи и леко наклонени надолу, като по този начин вероятността да натиснете грешния клавиш се намалява. Голям multitouch пад с един бутон разделен на две области.

Стандартен 15.6 инчов дисплей с резолюция 1366 x 768 пиксела, LED подсветка и съотношение на екрана 16:9. Не е подходящ за ползване навън при слънчев ден заради лъскавото си покритие. В сравнение с други модели от този клас, дисплея е със сравнително слаба яркост – средно 165.3 cd/m², за разлика от Lenovo B560 например който дава средна яркост 195.3 cd/m².

Двуядрения Intel Pentium P6100 процесор на практика не може да ни впечатли с голяма мощ, но е добър за лаптоп Asus от този клас. Към архитектурата му са добавени HD графична карта Intel или такава с отделна памет. При Pentium P6100 двете ядра работят на 2GHz тактова честота, но липсва  Turbo Boost функцията за увеличаване на производителността.

Базовия модел с Intel GMA HD няма да Ви позволи да играете нови 3D игри, а ако изберете модел с дискретната nVidia GeForce G 310M ще получите една средна видео производителност, подходяща и за някои по-стари игрови заглавия, но не очаквайте „чудеса“ :)

Стандартно лаптопът предлага 2 GB което не е много, но е достатъчно за Windows 7, Seagate твърд диск, с размер 320 GB и скорост на въртене 5400 RPM, добри говорители за този клас – Altec Lancing, както и 6 клетъчна литиево-йонна батерия осигуряваща до 2ч 45мин при икономичен режим  на работа.

Екипът на ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...