IdeaPad K1, IdeaPad P1, ThinkPad – новите таблети на Lenovo

lenovo-ideapad-k1

Lenovo обяви първата си линия таблети – IdeaPad K1, ThinkPad и IdeaPad P1. И трите таблета имат 10,1-инчови дисплеи с 1280×800 разделителна способност, като два от тях са с операционна система Android 3.1 Honeycomb, а третия е с Windows 7.

Предназначен за домашна и офис употреба, таблетът IdeaPad P1 използва Windows 7 операционна система също като лаптоп и идва с 1,5 GHz Intel Atom процесор  и 2 GB RAM памет, във варианти с 32 и 64 GB памет за съхранение на данни. За връзка към интернет и други устройства са включени Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth и 3G  безжични връзки, USB 2.0 порт, четец за карти памет и 2 мегапиксела предна камера за видеоразговори. Ако мултитъч дисплеят не ви е удобен, IdeaPad P1 може да бъде използван и с писалка. Таблетът може да възпроизвежда HD съдържание, има и инсталиран Flash player, както и Microsoft Security Essentials за по-голяма сигурност. IdeaPad P1 тежи 800 грама, дебелината му е 14,5 мм, а батерията издържа до 6 часа.

IdeaPad K1 разполага с повече мултимедийни възможности и е оборудван с 1GB RAM памет и 1GHz двуядрен процесор Nvidia Tegra 2. Таблетът работи с операционната система Android 3.1 Honeycomb и има Wi-Fi, Bluetooth и 3G безжични връзки, както и microHDMI порт с вграден DRM, който може да се използва за връзка към голям екран за гледане на филми и сериали. IdeaPad K1 тежи 740 грама, разполага с 2-мегапикселова предна камера, 5-мегапикселова камера на задния панел и две 5-ватови тонколонки. Таблетът се предлага във варианти с 16, 32 и 64 GB памет за съхранение на данни.

Моделът ThinkPad е ориентиран за бизнес потребителите, а характеристиките му са подобни на IdeaPad K1. Разликата е, че IPS дисплея на ThinkPad е изработен от Gorilla стъкло, разполага с писалка и допълнителен софтуер за сигурност. Таблетът е оборудван и с USB 2.0 и miniHDMI портове, тежи 745 грама и батерията издържа до 8,7 часа. ThinkPad също използва операционната система Android 3.1 Honeycomb, разполага с 1GB RAM памет и може да бъде намерен във варианти с 16, 32 и 64 GB памет.

Екипът на Аrdes.bg ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...