10 музикални приложения за истински ценители

muzikalni-prilojejniq

Музиката е навсякъде около нас. Смартфоните и модерните телефони ви позволяват да слушате музика или радио по всяко едно време. Имате възможността да избирате между колекцията си от любими парчета или любима радио станция, да споделяте мелодии с вашите приятели и да си разменяте готини песни – всичко това само с няколко натискания на бутоните. В наши дни, стотици музикални приложения се конкурират едно с друго, за да привлекат вниманието ви и повечето от тях работят на всички мобилни версии.

Може би ще се запитате за какво са ви музикални приложения, след като можете направо да си свалите музика от компютъра на телефона и да я слушате чрез вградения музикален плеър. Да, прави сте, но този вид приложения ви дават много повече функции и ви позволява да управлявате по-много лесен начин песните си. Можете да подредите песните си в плейлисти, да ги маркирате, пренареждате и да добавяте нови мелодии, директно от смартфона, лаптопа  или таблета.

Нека сега разгледаме някои от най-интересните приложения за музика.
10: iTunes

Това приложение съществува от повече от 10 години и направи революция в слушането и купуването на музика.  iTunes е мощно приложение, което ви помага да организирате максимално добре музиката на телефона си.

Ако имате  iTunes инсталиран на лаптопа, бихте могли да го свържете с продуктите на Apple и да си прехвърляте музика, когато пожелаете или да си купувате мелодии от iStore и да ги сваляте директно на вашия iPhone.

 

9: Amazon Cloud Player

Amazon Cloud Player е софтуер, който ви дава достъп и зарежда мелодии, качени в Amazon Cloud storage. Amazon предлага 5 гигабайта свободна памет и можете да увеличите паметта, като заплатите определена сума. Можете да поръчвате песни от Amazon, които директно ще се свалят в паметта на приложението. Естествено, съвсем спокойно си  качвате и песни от компютъра.

 

8: Rdio

Музиката е толкова зареждаща, че прави хората по-социални и общителни. Хората правят заедно музика. Приятелите споделят помежду си най-готините хитове, ходят на концерти и подкрепят любимата си банда.

Приложенията, които включват социална мрежа и музика са изключително популярни. Rdio е платена услуга, която дава достъп до множество плейлисти, в огромна музикална  библиотека с повече от 8 милиона мелодии. Също така постоянно ще сте информирани какво слушат приятелите ви от Facebook и Twitter. Rdio работи с Android и Blackberry устройства, iPhone и Windows Phone 7.

 

7: Pandora

Това е едно оригинално онлайн радио приложение. С Pandora ще слушате любимата си музика, лесно ще намирате определени песни и изпълнители, ще създавате плейлисти и откривате нови мелодии. Софтуерът изтегля и анализира огромна база данни от мелодии, за да ви представя нова музика, въз основа на вашите музикални предпочитания.

Приложението има безплатна версия, но с платената е много по-добре, защото получавате по-добро качество за слушане на музика, неограничен престой и няма досадни реклами.

 

6: Spotify

Първоначално това приложение стартира само в Европа, но не след дълго се разпространи и на останалите континенти. Spotify предлага забележителна библиотека от над 15 млн. песни. С платената услуга няма реклама и получавате ексклузивен достъп до цялото съдържание.

С вашите приятели, които използват същото приложение, можете да създавате заедно плейлисти. Друга екстра на софтуера е, че позволява да качвате плейлисти от лаптопа  на телефона, като по този начин ще слушате тези песни, когато нямате интернет връзка.

 

5: Slacker Radio

Това е друга услуга за интернет радио. Има приложения за iPhone, Android, BlackBerry и Palm. Slacker създава потребителски станции, където да слушате музика от определен тип. Но, ако заплатите за ползването на софтуера, получавате свободен достъп за търсене на музика или изпълнители. Ако искате да си починете от слушане на музика, има канали, които предлагат комедийно съдържание и новини.

Чрез Slacker можете да слушате повече от 100 станции, създадени от музикални експерти като вас – забавен  начин да се проучат нови музикални жанрове.

 

4: Last.fm

Ето още едно много добро приложение за слушане на най-новите песни и любимите ви парчета. Страхотна функция на тази услуга е че следи каква музика най-често си пускате и след това ви препоръчва песни, точно по вкуса ви. Програмата работи с iPhone, Xbox, iPod Touch, Android и Windows Phone 7.

Last.fm не продава песни, но предлага теглене на такива. Също така можете да слушате кратки представяния на нови песни. Можете да добавяте тракове и да си поръчвате мелодии директно от iStore. В приложението имате възможност да маркирате тракове и да ги споделите с останалите потребители на тази услуга.

 

3: Grooveshark

Grooveshark ще бъде отлично допълнение към ежедневието ви. Освен слушането на различни изградени от вас радио станции, можете да създавате и модифицирате свои плейлисти. Свободни сте да качвате и собствена музика в библиотеката на приложението. Има версии за Android, Palm, BlackBerry и Symbian мобилни устройства. Използвайки програмата, можете да търсите в нейния каталог чрез 3G или WiFi връзка. Освен това сте свободни да споделяте любимите си плейлисти в социалните  мрежи с приятелите си.

 

2: Shazam

Ако говорим по същество, това е аудио търсачка. Предлага се за iPhone и Android. С приложението лесно и бързо ще можете да намирате любимите си песни, винаги ще сте в крак с най-новите хитове. . Чрез приложението можете да сваляте текста на песента, която слушате.

 

1: TuneWiki

С това приложение ще  превърнете всяко мобилно устройство в малка караоке машина. Услугата ви позволява да проверите текста на песента, която слушате и да го преобразува на около 40 езика. Много готина функция в този софтуер е картата за песни, която на практика ви помага да разберете каква е традиционната музика, която се слуша във всяка една точка на света. С TuneWiki имате достъп до 50 топ класации в света. Също така можете да се свържете с приятелите си в социалните мрежи и заедно да се забавлявате.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...