4 безплатни програми, които трябва да имате на своя компютър

free-software

Защо трябва да плащате за даден софтуер или приложение, когато можете да си изтеглите страхотни програмки напълно безплатно? Тук ще ви изброим 4–те безплатни софтуера, които е препоръчително всеки потребител да има на своя компютър.

VLC Media Player

На първо място в нашия списък е този видео плеър, разработен от Video LAN Organization. С VLC Media Player няма да имате проблеми със зареждането на всякакви видове видео и аудио формати. Ако VLC Media Player не разчита даден медиен формат, то тогава този файл няма да се отвoри с никоя друга подобна програма.

VLC Media Player е отговорът на всички “error” съобщения от Windows Media Player, когато ви изписва, че няма подходящия кодек. VLC не само, че отваря всички формати, но и тяхното качество е отлично.

VLC е едно от най-важните парчета софтуер, които е препоръчително да имате инсталирани на вашия компютър. Той е съвместим с всички операционни системи.

 

Irfanview

Irfanview е забележителен софтуер за разглеждане и редактиране на снимки и изображения, който освен, че ще ви бъде от неоценима полза е и напълно безплатен. Преди да  инсталирате програмката се убедете, че също сте свалили и плъгините.

Разчита всички снимкови формати, справя се отлично и със стари Kodak файлове(.kdc), txt и Adobe файлове.

Програмата има много функции и е страхотен мениджър на снимки. Но, за съжаление, при редактирането на изображения са налични основните и стандартни опции. Така че ако работите на професионално ниво, ще ви е необходим Photoshop.

 

Open Office

Ако не можете да си позволите да си закупите Microsoft Office, то тогава Open Office е другата алтернатива за вас. Няма спор, че Microsoft Office е най-добрият, но все още е твърде скъп за голяма част от потребителите. Open Office също има своите достойнства, дори в сравнение с Word, който притежава изключително полезната опция за  проверка на граматика.

Като краен вариант, когато ви е необходимо да съставите документ и по някаква причина нямате Microsoft Office, винаги можете да използвате този безплатен софтуер.

 

 Audacity

Ако сте от този тип хора, които обичат да работят със звукови файлове и да правят интересни музикални миксове, но не желаят да си закупуват професионален софтуер, Audacity е отличният вариант за тях. Това е богат на функции аудио редактор, който може да прави почти всичко. А добрата новина е, че работи с всички операционни платформи.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...