Asus Eee Pad Transformer Prime TF201 – таблет от класа

asus-eeepad-transformer-prime-tf201

Невероятният Asus Eee Pad Transformer Prime TF201 предоставя едновременно висока производителност и качество от най-висок клас, което е рядка комбинация в света на Android таблетите. Устройството работи с Nvidia  Tegra 3 процесор, който осигурява забележителна мощ на таблета. Цената на това устройство е доста привлекателна (499 долара), предвид отличните му характеристики и красив външен вид.

Дизайн

Първото нещо, което ще ви грабне окото в Transformer Prime, е неговият впечатляващ дизайн. Устройството е с размери 10.35х7.12х0.33 инча и тежи 586 гр. В този модел теглото и размерите са значително намалени, в сравнение с оригиналния Eee Pad Transformer TF101. Определено специалистите от Asus са работили много не само върху подобренията в неговата функционалност, но и върху външния му вид. Transformer Prime в момента е един от най-тънките и леки таблети на пазара.

Таблетът има солидна изработка и се чувства стабилен в ръцете. Обвивката му е съчетание между алуминий и висококачествена пластмаса, като тази комбинация е далеч по-качествена в сравнение с нестабилните дизайни на редица таблети, които излязоха през 2011 година.

Противно на малкия размер, в таблета могат да бъдат открити портове, които не се срещат дори при модели на Apple и Samsung. Докинг станцията работи по хоризонталната дължина на таблета, а от лявата страна са разположени microHDMI порт и microSD слот. В горната лява част се намира бутонът за регулиране на звука – това е интелигентно и необичайно разположение на бутона, като се има предвид, че ще трябва да регулирате силата на звука, докато гледате видео и държите устройството в пейзажен режим.

Другата страхотна функция на този таблет е способността му да работи с физическа клавиатура. Transformer Prime се продава в комплект с докинг станция, която много бързо може да превърне красивия ви таблет в компактен лаптоп. Док станцията е направена от алуминий и има чудесно качество на изработката.

 

Хардуер

Transformer Prime е първият таблет с Nvidia 1.3-GHz  Tegra 3 четириядрен  процесор, който му осигурява изключителна бързина и производителност. Устройството, още включва 1GB RAM и се продава в 32GB и 64GB версия. Също така, разполага и с 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR, жироскоп и GPS.

 

 Софтуер

Таблетът е снабден с Honeycomb 3.2.1 и може да се ъпгрейдва с Ice Cream Sandwich (ICS). Asus MyCloud позволява на потребителите да имат достъп до 8GB свободна cloud памет за съхранение, след регистрация в Asus WebStorage.

Интерфейсът на Honeycomb ви позволява да изберете да задвижите Tegra 3 процесора в нормален, балансиран или в режим за пестене на енергия. Докато е в нормален режим, процесорът работи на пълна мощ. Когато е в балансиран или пестелив режим, скоростта на процесора е значително по-малка.

Разработчиците на Asus също са добавили функцията Super IPS+ (In-Plane Switching), която увеличава яркостта на дисплея и прави четенето на открито, при силна слънчева светлина, доста по-лесно.

 

Дисплей

Една от най-страхотните екстри в  таблета е неговият IPS дисплей. Той може да бъде оптимизиран за работа на открито. Допълнителната защита на екрана е осигурена с ултра издръжливото Gorilla стъкло. Дисплеят на устройството е с резолюция 1280х800 пиксела. Изображенията изглеждат наситени и имат отлично ниво на контраста. Таблетът е снабден с 8–мегапикселова задна камера и 1.2-мегапикселова предна камера.

 

Плюсове:

  • Стилен и елегантен дизайн
  • Издръжливост и  добро качество на изработката
  • Забележителна бързина, благодарение на четириядрения процесор
  • Снабден е с полезни софтуерни програми, microSD слот за карта.

Минуси:

  • Няма голям избор на софтуер, който да е оптимизиран за четириядрен процесор

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...