Качествен, функционален, здрав и надежден – Dell 3521

Dell 3521 е за всички онези, които търсят по-обикновен лаптоп, a не система за домашно кино и за 3D игри, и забавления. Това е качествен, функционален, здрав и надежден преносим компютър на много добра цена за параметрите, които предлага. Американската компания е създала серията Inspiron 15 (3521) за възможно най-широката аудитория потребители – практичните, които използват машините около тях по предназначение. Dell 3521 е изключително удобен за пътувания с олекотената си конструкция от 2,3 – 2,4 кг. и дългия живот на батерията си. Подходящ е за работа с бизнес софтуер, офис приложения, интернет, видеоразговори… Но когато денят не е само работа, с него може да се насладите на FullHD филми и музика с качествен звук. И защото е проектиран така, че да отговори на широка гама потребители, някои от моделите в серията предлагат и работа с тежки програми или забавления в ненатоварен 3D режим.
Може би най-точно го определя този, който го познава най-добре – производителят му. Dell казват за този лаптоп: “Голям на функционалност, но не и на цена”.

Dell 3521

Дизайн
Едва ли ще бъде пресилено да наречем дизайнът на Dell 3521 унисекс, защото този компютър не е насочен изцяло нито към дамската, нито към мъжката, нито към младежката аудитория. Може спокойно и комфортно да се ползва от цялото семейство. Класическият черен, тънък и елегантен корпус е разчупен от сребристото лого на марката в средата на капака. Целият е с релефната матирана повърхност, създаваща триизмерен ефект за окото и не задържаща отпечатъци. Със същата материя ще имате постоянен допир, защото с нея е покрито и пространството за поставяне на дланите около големия лъскав тракпад. И за да има повече от блясъка на високо бюджетните лаптопи, Dell 3521 е с лъскава в основата клавиатура. Бутоните са максимално удобни за продължителна работа – ниски и плоски, ясно разграничени и безшумни. Клавиатурата е от т. нар. “островен” тип с NumPad цифров панел.

Dell 3521

Дисплей
15,6-инчов HD дисплей на Dell 3521 е с разделителна способност от 1366 х 768 пиксела. Средната яркост е от 219 cd/m2. Производителят му – AU Optronics, е осигурил добри хоризонтални ъгли на виждане и приемливи вертикални (като за TN матрица). Покритието на екрана е гланцово и затова не се препоръчва да работите с него срещу слънчева светлина. Но за това пък Dell 3521 е достатъчно мобилен и този, за някои недостатък, може бързо да бъде преодолян.

Процесор и памет
В основата на всеки добре пазарно позициониран продукт е добрата оптимизация. Това е и тайната на успеха на Dell 3521. Сами по себе си параметрите му не са най-перфектните, но те са толкова добре оптимизирани за работа един – с друг, че специалистите се учудват на мощта му. Може да разчитате на този лаптоп, дори ако го подложите на сериозно натоварване, защото всеки от компонентите му ще работи на максимум „в екип”.

Най-популярните модели от серията са оборудвани с двуядрения процесор на Intel – Core i5. Той работи с базова честота от 1,7 GHz, но функцията Turbo Boost му позволява да достигне до 2,6 GHz при нужда от повече мощ. Кеш паметта е от последно ниво – 3 МВ.
Предлагат се и модели с двуядрения Core i3, с 1,80 GHz базова честота и 3 MB cache, както и двуядрен Pentium 997 на Intel (1,60 GHz и 2 MB cache) с 2 или 4 GB RAM на 1600 Mhz и с около ¼ по-ниска цена. Най-нискобюджетните лаптопи от серията са с
двуядрен Celeron с 1,50 GHz, 2 MB Cache и твърд диск между 320 и 500 GB SATA 5400 rpm. Както Pentium-а, така и Celeron-а, са с видео картата на Intel – HD Graphics (базирана на Intel HD Graphics 2000).
Core i3 и Core i5 са оборудвани с AMD Radeon видеокартa със собствена 2GB GDDR3 памет, 128-битова шина. Твърдият диск при тези модели е с вместимост от 500 до 1000GB, SATA II интерфейс и 5400 оборота в минута.

Dell 3521

Звук и камера
Отличното качество на звука при Dell 3521 е осигурено от технологията Waves MaxxAudio. Двете стерео колонките са изнесени в предната част на дъното на корпуса и са поставени под ъгъл към потребителя, за да предотвратят разсейването на звука. HD уеб камерата с вграден микрофон пък допринася за качеството на видеоразговорите.
Интерфейси
Dell 3521 разполага с всички необходими портове, за да разчитате на вашия лаптоп навсякъде и по всяко време. Оборудван е с два или три (в зависимост от модела) USB 2.0 и един или два USB 3.0. Има HDMI порт за висококачествена връзка към LCD телевизор, RJ-45 (вход за LAN кабел), вход за микрофон, аудио изход за слушалки. И защото е ултрамобилен, Dell 3521 не е лишен и от екстри като Bluetooth и заключваща система Kensington Lock.

Laptop Dell

Батерия
Моделите от серията Inspiron 15 (3521) са оборудвани с 6-клетъчна, литиево-йонна батерия, 65 Wh, или 4-клетъчна, 40 Wh. Тестове показват, че при сърфиране в интернет при Power Saver режим, батерията издържа между 5 и 6 часа. Това още веднъж идва да покаже, че Dell 3521 е истински мобилен компютър, на който може да се разчита.
Ако обаче това не ви е достатъчно и искате още гаранции, вземете този лаптоп от Ardes.bg и ще ги получите. Защото само Ardes ще Ви даде уникална за българския пазар 14-дневна гаранция за липса на мъртви пиксели, заедно с 24-месеца – за лаптопа. Единствено Ardes ще ви даде оборотен преносим компютър при необходимост от ремонт на вашия. Ако пък се разколебаете в избора си, ще имате възможност за замяна до 15 дни от покупката. И само хипотетично, ако откриете по-ниска цена за същия модел, ще коригираме веднага цената ви. Какво още ви е необходимо от един лаптоп?! Да бъде Dell 3521 от Ardes.bg.

 

Освен това не забравяй да се запишеш за нашата игра в която можеш да спечелиш Smart TV, iPhone 5c и още 20 награди

Игра

Условията можеш да прочетеш тук!

Loading Facebook Comments ...