Мощен и лек – Apple iPad Air

„Новият iPad Air е невероятно тънък и лек. И въпреки това е много мощен и способен. С А7 чип, усъвършенствана безжична връзка и чудесни приложения за продуктивност и творчество — всички идеално интегрирани с iOS 7 — iPad Air ти позволява да правиш много повече, отколкото някога ти е хрумвало. На повече места, отколкото някога си мечтал.“ – Apple.com

 

ipad air Ardes.bg

Дизайн

С една четвърт по – тънък от предишното поколение iPad, iPad Air тежи само 468 гр. Ултра тънък и удобен – този таблет е с 1/5 по-тънък и 1/4 по-малък като обем от предходното поколение – iPad 4.

Clipboard02

size-compare-apple-ipad-air-940x558 source:laptop.bg

Изчистен, семпъл и елегантен – iPad Air разполага с 5 физически бутона, 4 от които са почти незабележими. Home бутона познат на всички, двата бутона за уввеличаване и намаляне на звука, бутона за тих режим и бутона за вкл/изкл. Точно над Home бутона е поместена предната FaceTime HD камера за която ще поговорим по-долу. Задният панел се предлага в два цвята – Космическо сиво и Сребърно. В централната част е отхапаното лого на Калифорнийският гигант, а в горната дясна част е поместена задната iSight камера, за която също ще поговорим по-долу.

Дисплей

9,7″ (24.64 см) – инчов Retina дисплей с резолюция 2048 x 1536 и 3,1 милиона пиксела! Ако това не е най-добрият дисплей на таблет (дори и лаптоп) не знаем какво може да го пребори.

„В iPad винаги става дума дисплея. А в iPad Air това важи с още повече сила. Защото намалихме едновременно ширината на устройството и рамката на дисплея. Но размерът на удивителния Retina дисплей е абсолютно същият. Така съдържанието пълни погледа ти по-добре отвсякога. С резолюция 2048х1536 и над 3,1 милиона пиксела снимките и клиповете се открояват с детайл, а текстът е изключително четлив. Пикселите са незабележими. Така виждаш онова, което искаш да видиш.“ – Apple

performance_hero

Съотношението на дисплея е 4:3 , а рамката му е намалена до 9 мм,  което го прави изключително удобен за сърфиране.

Multi‑Touch технилогия с LED подсветка и IPS технология и олеофобично покритие срещу пръстови отпечатъци!

Процесор и памет

Двуядрен Apple A7 (1.3 GHz) с 64-битова архитектура (характерна за лаптопите и настолните компютри) в комбинация с оперативната памет от 1GB  го правят двойно по-производителен от старото поколение, запазвайки дългия живот на батерията, а iOS 7 „лети“ безпроблемно!

performance_gallery

Комуникации

Apple са помислили и за безжичната връзка! Двойно по-бърза с технология MIMO (Multiple Input – Multiple Output) разполагате с до 300Mbps свързаност, което е два пъти по-скоростна от предходното поколение. При моделите със 4G може да използвате и SIM карта от вашият мобилен оператор за мобилен интернет!  Също така може да споделяте и вашата връзка с други устройства чрез WiFi HotSpot функцията. Освен това разполагате и със Bluetooth 4.0 + A2DP.

Както споменахме по-горе, iPad Air разполага с 2 камери! FaceTime и iSight – съответно предна и задна. FaceTime HD камерата за видеоразговори е със сензор със задно осветяване от следващо поколение — с по-големи пиксели. Можете да заснемате 1.2 MP снимки или 720p видео. Разполага с функция за разпознаване на лица и задна подсветка!

Докато със задната 5 мегапикселова камера може да заснемете всичките си моменти, а защо не и 1080p видео? Стабилизатор за видеозапис, автофокус, тройно увеличаване на картината, HDR, геотагинг и други.

iPad Air е оборудван със стандартния за Apple Lightning конектор чрез който се зарежда или свързва към компютър. Освен това разполагате и със 3.5 мм аудио вход за слушалки.

Clipboard02

Батерия

Едно от най-добрите качества на този таблет е изключително дългият живот на батерията в работен режим! До 10 часа гледане на филми, слушане на музика или сърфиране в интернет през WiFi или до 9 часа сърфиране при мобилен интернет! Захранването става посредством адаптер или USB към компютър. Батерията е литиево – полимерна с мощност 32.4 ватчаса! Бонус хак: научете повече за батериите на Apple и правилната им употреба.

Екстри

В комплекта ще намерите вашият нов iPad Air, зарядно устройство, Lightning/USB кабел и стандартната купчинка книжки за употреба. Но да не забравяме оригиналните протектори и калъфи които Apple предлага за таблетите си – iPad Air Smart Cover и iPad Air Smart Case.
ipad-air-smart-magnetic

more-info

ipad-air_2717530b

Buy Button

Loading Facebook Comments ...