Топ 5 на най-мощните лаптопи за игри до 2000 лева

GE60-3-01

Ако сте наистина сериозни по отношение на видео гейминга, вероятно сте наясно, че ще трябва да сте готови да направите по-солидна инвестиция в лаптоп за игри. Днес на пазара ще намерите геймърски модели, покриващи на практика целия ценови диапазон – от 700-800 лева до истински мобилни зверове, струващи над 4000 лева. Златната среда обаче – особено през последните няколко години, е в класа до 2000 лева. Моделите в този диапазон ще ви предложат най-добре балансираното съотношение „цена/характеристики“ и представляват разумен компромис между комфортно игрално преживяване и себестойност. С други думи един такъв лаптоп ще ви позволи да се насладите на най-актуалните видеоигрални заглавия при високо ниво на визуални детайли и с добър фреймрейт (брой кадри за секунда), без обаче да натоварват прекалено много личния ви бюджет.
В този кратък текст сме подбрали пет от най-добрите геймърски модели, които по наше мнение най-добре илюстрират предимствата на лаптопите в ценовия клас до 2000 лева.

 

Asus K550JX-DM013D
Asus K550JX-DM013D
Един от най-изгодните модели в продуктовата гама на Asus. Макар да не е част от специализираната геймърска серия на компанията (Republic of Gamers), K550JX предлага изключително атрактивно съотношение „цена – характеристики“. Комбинацията от мощен, четириядрен процесор Intel Core i7, 8 GB оперативна памет и дискретно графично решение NVIDIA GeForce GTX 950M с 2 GB собствен видео буфер е способна да осигури над 30 кадъра в секунда при максималната (Full HD) резолюция на дисплея и разумно ниво на визуални детайли. Това, естествено, се отнася до тежки заглавия от ранга на Call of Duty: Black Ops III или The Witcher 3: Wild Hunt. В масови игри от класа на DOTA 2, Counter Strike: GO или Diablo III хардуерът на модела спокойно постига над 40 кадъра в секунда, и то при завишено ниво на графичните настройки.
Плюс на модела е и солидният твърд диск с капацитет от 1 TB (1000 GB) – важно предимство, особено ако възнамерявате да използвате лаптопа за мултимедийни развлечения и гейминг, тъй като съвременните филми с високо качество често изискват над 20 GB дисково пространство, а игрите са дори още по-взискателни.

 

Asus N551JW-CN002D
Asus N551JW-CN002D
Asus позиционират N серията си като „мултимедийни мобилни системи“, но сериозният хардуер на моделите в нея осигурява и отлична геймърска производителност. В случая разполагате с един от най-бързите четириядрени процесори на Intel, външна видео карта NVIDIA GeForce GTX 960M от най-ново поколение с 2 GB собствена памет и 8 GB RAM. Това означава над 30 кадъра в секунда при повечето съвременни игри дори и по-тежки заглавия като Far Cry 4 или Star Wars: Battlefront при най-високата поддържана от екрана на лаптопа резолюция (Full HD) и средно ниво на графични настройки.
При заглавия с по-ниски изисквания като League of Legends или World of Warcraft пък спокойно можете да разчитате на 40 и повече кадъра в секунда – напълно достатъчно за комфортна игра без насичане или забавяне.
Сред силните страни на модела трябва да се спомене още качествената озвучителна система с елитната марка на Bang & Olufsen, както и матовото покритие на дисплея. Благодарение на него екранът не натоварва очите дори при по-продължително използване – важен плюс от ергономична гледна точка за модел, който ще се използва за забавление. Ефектната LED подсветка за клавиатурата осигурява отличен комфорт на работа дори в помещения с ниска осветеност или при пълен мрак.

 

Acer Aspire VN7-591G Nitro Black Edition
Acer Aspire VN7-591G Nitro Black Edition
Acer сравнително отскоро се намесиха в сегмента на геймърските лаптопи, но вече бележат безспорни успехи. Причината за това са именно модели като Aspire VN7-591G, които освен мощен хардуер предлагат и уникален набор от допълнителни екстри, които ще допаднат на всеки запален почитател на видеоигрите и мултимедията.
Дисплеят на лаптопа използва висококачествена IPS матрица, осигуряваща не само отлично цветопредаване, но и много добра ергономичност – Acer ComfyView технология за намаляване на вредните излъчвания и матово покритие, предпазващо очите от излишно натоварване при по-продължително използване.
Освен това моделът разполага с уникална охладителна система, позволяваща фин потребителски контрол върху вградените активни вентилатори. Отделно технологията Acer Dust Defender не позволява натрупването на прах по перките им и осигурява безпроблемна работа за по-дълъг период от време без необходимост от профилактика.
Бутоните на клавиатурата са подсветнати, което означава, че спокойно ще можете да играете вечер или на приглушената светлина в самолета или автобуса, докато пътувате.

 

Asus GL552VW-CN211D
Asus GL552VW-CN211D
Едно от най-атрактивните предложения в специализираната Republic of Gamers серия на Asus. Моделът предлага хардуер от най-ново поколение – четириядрен, Intel Core i7 процесор от шеста генерация (Skylake), 8 GB DDR4 оперативна памет и графично решение NVIDIA GeForce GTX 960M с 2 GB собствен видео буфер (т.е. видео картата не изисква резервиране на част от RAМ паметта на системата).
Една подобна комбинация е способна да ви гарантира над 30 кадъра в секунда в практически всички модерни заглавия, и то при Full HD резолюция и високо ниво на визуални детайли. Същевременно благодарение на високата енергоефективност на компонентите, от които е изграден, Asus GL552VW може да ви осигури между 2 и 5 часа време за автономно използване – отлично постижение за модерна лаптоп система от подобен клас.
Прибавете към това и висококачествения дисплей с IPS матрица, осигуряваща ярки, живи, наситени цветове и широк зрителен ъгъл, ефектната LED подсветка за клавиатурата, както и атрактивния, оригинален дизайн – запазена марка на Republic of Gamers серията.

 

Acer Aspire VN7-592G Nitro Facelift
Acer Aspire VN7-592G Nitro Facelift
Едно от най-новите попълнения в елитната геймърска/мултимедийна серия Nitro, за която вече стана дума. Причината за малко по-високата цена на модела е по-съвременният хардуер, с който е екипиран. Той разчита на Intel Core i7 процесор с четири ядра от най-новото, шесто поколение на компанията (Skylake), в комбинация с 8 GB DDR4 RAM памет и графично решение NVIDIA GeForce GTX 960M с 2 GB собствен видео буфер.
Основният плюс на това съчетание от хардуер е значително подобрената обща енергоефективност на системата. С други думи Facelift моделите ви осигуряват сходна или идентична производителност, но значително по-дълъг живот на батерията – до 6 часа при разумно използване – доста впечатляващ резултат за модерен лаптоп с подобни високи характеристики.
Силна страна на модела е и отличният, базиран на качествена IPS матрица дисплей с матово покритие и Full HD резолюция. При максималната разделителна способност, която той предлага, машината може да ви предложи над 30 кадъра в секунда в практически всички модерни заглавия – дори в тежки игри като Fallout 4 и Just Cause 3.
Плюс е и наличието на LED подсветка за бутоните на клавиатурата, която ще ви позволи да използвате безпроблемно лаптопа си дори в помещение без осветление.

Loading Facebook Comments ...