Intel работи по нов процесор за преносими джаджи

Концепцията за „Интернет на нещата“ (IoT) е залегнала в дългосрочните планове на Intel. Един от приоритетите на компанията е разработката на ново поколение процесори за мобилни аксесоари, като умни часовници и гривни. Мисли се и върху по-сложни технологии, които да се заложат в смарт дрехи и различни медицински устройства.

Досегашните постижения на Intel в тази област са микрочиповете Curie. Следващата крачка към бъдещето ще бъде обновената версия на миниатюрния процесор, който обаче се очаква да бъде значително по-мощен и по-функционален. Някои от възможностите на прототипа са били тествани на последните зимни Олимпийски игри, където електрониката, базирана на този чип, е изчислявала в реално време височината на скоковете, правени от сноубордистите, както и показатели на тяхното въртене във въздуха.


При потребителската техника отново приоритетни ще бъдат т. нар. wearablesчасовници и спортни гривни. А сред професионалните решения и тези за специфични задачи ще се акцентира върху преносими джаджи за проследяване и анализиране на здравословното състояние за пациенти. От Intel не се ангажират със срокове за дебют на Curie 2.

Loading Facebook Comments ...