7 причини частните потребители да изберат бизнес лаптоп

Производителите на преносими компютри често проектират продуктите си според потребителите, за които са най-подходящи. Затова се натъкваме, че един лаптоп е „за семейството“ (или „за ежедневието“), а друг — „за бизнеса“. Тези обозначения не са лишени от основание, защото тези две категории обикновено съответстват и на различни ценови класове.

Почти по правило бизнес моделите са по-скъпите решения. Въпросът е: Дали обаче са подходящи и за частни потребители? — Отговорът е: Не само са подходящи, но могат да бъдат и по-добрият избор за хората, за които цената не е водещ фактор при покупката.

В тази статия ще дадем 7 аргумента в полза на този възглед:

1. По-надеждна изработка

Бизнесът е свързан с чести пътувания — било за срещи с клиенти и партньори, било за командировки. Ето защо лаптопите, които са предвидени да бъдат постоянно с вас, са изработени със солидно метално шаси и устойчиви материали за корпуса — естествени алуминиеви или магнезиеви листове, а при най-качествените решения се залага и на въглеродни нишки.

[panel style=“panel-info“]
[panel-header]
Още в тази връзка
[/panel-header]
[panel-content]
Надеждните материали имат важна роля за имиджа и естестиката ви. По-трудно се деформират и надраскват. По-лесно се почистват от пръстови отпечатъци, в сравнение с пластмасата на повечето потребителски лаптопи.
[/panel-content]
[/panel]

2. Батерия за целия ден

Ангажираната програма, заради която бизнесът все по-рядко стои в офиса, а лаптопът не е включен в контакта, изисква автономната работа на машините. Тоест такава на батерия, която по-възможност осигурява заряд за целия ден. Дори батерията да не издържа цял астрономически (12-часов) ден, а „само“ 8-часов, ще това ще бъде приятна изненада и за частните потребители.

3. Опция за докинг станция

Сред всичките аксесоари, които се предлагат за ноутбуци, докинг станцията заслужава специално внимание. С пренебрежими изключения тя е ексклузивна за бизнес моделите и сама по себе си представлява няколко аксесоара, събрани в едно — хъб за портове, изход за настолен монитор, втора батерия и др.

Всички ние можем да се възползваме от тези удобства, защото докинг станциите вършат работата и на бюрото в офиса, и на холната маса.

4. Повече системи за сигурност

Бизнес лаптопите идват с вградени биометрични защити, сред които обичайните са сензорите за пръстови отпечатъци. В някои модели се използва и разпознаване на вените на дланите. Така машините се подчиняват само на определен потребител.

Има и скрити системи, сред които си струва да се отбележат тези, свързани с блокиране на харддиска при изпускане на устройството. Също така хардуерът и файловете ви могат да се деактивират дистанционно в случай на кражба.

5.  По-добър софтуер

Ако закупите бизнес модел с предварително инсталирана операционна система, нейната версия ще бъде с допълнителни функции, каквито не се намират в изданията „за домашно ползване“. Всъщност това не важи само за наличната ОС, но и за други програми, сред които са тези за текстообработка и бекъп/синхронизацията на документи.

[panel style=“panel-info“]
[panel-header]
Достъп до облака
[/panel-header]
[panel-content]
Производителите на електроника работят в партньорство с компании, осигуряващи „облачни“ услуги, като интегрират предплатени версии на тези услуги в новите компютри.
[/panel-content]
[/panel]

6. Дисплеи, а не огледала

Макар да не е универсално правило, тъй като има твърде много изключения, все пак бизнес ноутбуците използват матови дисплеи, докато тези за ежедневието и мултимедия са с гланцови (лъскави). Матовите имат естествена защита от отблясъци и ниски отразителни способности. С други думи, докато работите или се забавлявате с тях, няма да гледате отражението си в екрана, сякаш той е огледало.

7. Безбройните ползи от ултрабуците

Като цяло ултрабуците представляват особена категория РС за бизнеса. Сред многобройните им преимущества са свръхлекото тегло и компактните размери, които не са за сметка на производителността. Много от предложенията са хибридни, тоест могат да се използват и като таблети.

Друго, с което се отличават, са сензорните екрани, позволяващи управление на ОС и приложения без периферни устройства. Задължително идват с ултрабързи и безшумни SSD дискове. И биха се вписали във всеки дом!

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Ако се затруднявате в избора си на техническо устройство или софтуер, винаги можете да разчитате на компетентна помощ от консултантите на Ardes.bg.[/notification]

Loading Facebook Comments ...