ARM Mali G52 и Mali-G31 стопяват границата между умните телефони и умните телевизори

Графичните чипове имат все по-значителна роля в мобилните устройства, особено смартфоните и таблетите, които използваме за възпроизвеждане на клипове, филми и игри. Днес водещият производител ARM официално представи новите си разработки Mali-G52 и G31. Те са създадени както за умни телефони, така и за всички устройства, вписващи се в концепцията Интернет на нещата (Internet of things или IoT).

И двете решения са базирани на дизайна Vulkan. Mali G52 ще предлага 3.6 пъти по-висока производителност, когато се обработват данни с изкуствен интелект, но ще консумира приблизително 15% по-малко енергия, в сравнение с най-доброто, налично до този момент. На този чип ще заложат смартфони и таблети от следващо поколение, а също и смарт телевизори от висок клас. ARM Mali-G52 безпроблемно ще обработва и 4К видео с 60 кадъра в секунда.

От друга страна, Mali-G31 е базиран и на архитектура Bitfrost и ще поддържа OpenGL ES 3.2. Първите джаджи с тези процесори ще излязат на пазара в средата на текущата година. Устройства с изчислителна мощ на ARM се предлагат от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...