Биометричният сензор на смартфоните скоро ще измерва и температурата ни

Досега сензорите в смартфоните бяха строго профилирани. Все повече модели идват с вграден четец на биометрични данни, като най-често той е за пръстови отпечатъци. Има и модели, разполагащи с необходимия хардуер за измерване на показатели, като сърдечен ритъм, кръвно налягане и телесна температура. Но, както се оказва, настъпи и моментът, в който сензорите ще станат многофункционални и ще могат да регистрират много данни наведнъж.

Типичен пример е най-новата разработка на Ulsan National Institute и Samsung Display, които са създали първия четец за пръстови отпечатъци, който може да се вгражда в дисплея на умния телефон и да измерва телесната ни температура. Направени са и около 20 подобрения спрямо всички биометрични четци, създавани досега. Повечето от тях обаче на този етап са неизвестни, тъй като тепърва ще се патентоват и ще се вграждат в комерсиални продукти.

Все пак трябва да се отбележи, че Samsung не възнамеряват да пазят технологията само за своите смартфони. Най-вероятно ще продават лицензи и на партньорите си, а дори и на конкурентите си в този сегмент. Ardes.bg е доверен партньор на всички водещи световни производители и предлага най-добрите и най-новите им смарт устройства.

Loading Facebook Comments ...