Блокчейн смартфонът на HTC идва още тази година

Както писахме в средата на месец май, HTC разработват първия си смартфон, базиран върху нашумялата технология блокчейн. Наред с другите ѝ приложения, тя е централно решение за добив и търговия на криптовалути. Името на мобилното устройство, което ще ги поддържа, е Exodus, като доскоро не беше сигурно кога да го очакваме и къде ще се разпространява.

Днес беше оповестена нова информация за интересния умен телефон. HTC планират да го пуснат „на световния пазар“ и изрично се уточнява, че единственото изключение щяло да бъде Китай. Причината за това са тамошните регулации на блокчейн технологията и особено на криптовалутите. По всичко личи обаче, че Exodus най-вероятно ще се предлага в Европа, включително и в България.

Ако това се окаже вярно и няма промяна в плановете на производителя, можете да очаквате смартфона и в каталога на Ardes.bg. Дотогава вероятно ще се изясни как ще работи „децентрализираният магазин за приложения“, дали потребителите от нашата страна ще имат достъп до него, както и каква ще бъде цената на самото устройство.

Loading Facebook Comments ...