Въпреки скандалите iPhone Xs Max изпреварва значително iPhone Xs в продажбите

Новите смартфони на Apple вече се продават в някои световни пазари. Премиерата им беше съпроводена от няколко малки скандала, които обаче не оказват и едва ли ще окажат някакво влияние върху успеха на устройствата. Междувременно дори излязоха първите статистически резултати и се знае кой е най-търсеният модел.

Това е 6.5-инчовият iPhone Xs Max, който се продава поне 3 пъти повече от по-малкия iPhone Xs. От една страна, това доказва, че публиката действително няма проблем с тенденцията при умните телефони, да идват с все по-големи дисплеи. От друга страна, бойкотът на няколко феминистки организации в САЩ очевидно не повлиява реализацията на това, което те нарекоха „сексистки айфон“, понеже щял да бъде неудобен в ръцете на жени.

Мини-скандалът с феминистките не беше единствен. Другият е свързан с вградената флаш памет на тези смартфони. За пръв път Apple предлага модели с капацитет 512 GB, което е двойно увеличение спрямо досегашния таван — 256 GB. Оказа се, че американската компания закупува паметите от Samsung на цена от 25 цента/гигабайт, а ги продава на клиентите си срещу тройно по-висока сума – 78 цента/гигабайт.

По всичко личи, че потребителите са готови да платят това, което Apple поиска, стига да получат най-бързият смартфон в света. Понастоящем, ако се вярва на тестовете в Geekbench 4 (вижте горната илюстрация), бестселърът iPhone Xs Max значително изпреварва всяка конкуренция. Очаквайте и него, и другите нови продукти на Apple в онлайн магазина на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...