Защо да не чакаме Черния петък, а да пазаруваме още сега?

Западната комерсиална традиция, наричана Black Friday, от няколко години пуска корени и на наша почва под преводното име Черен петък. Няма нищо лошо потребителите да се възползват от намаленията на цените и от специалните промоционални оферти, но трябва ли това да се случва само в един конкретен ден от годината? Разбира се, че не, а в тази статия ще обясним защо понякога дори не е желателно да се изчаква до последния момент и защо изпреварването на събитията е препоръчително.

За да бъдат конкурентноспособни, повечето български търговски вериги се налага да не забравят, че Черния петък не съществува. Независимо дали харесват или не харесват тази ежегодна кампания. Ardes.bg не прави изключение на общия фон и полага всички усилия да запази доверието на своите стари и нови клиенти. Ето защо тази година отрано стартираме кампанията „Не чакай Черния петък“, която позволява още сега да се възползвате от изгодни оферти, включващи лаптопи, настолни компютри, периферни устройства и аксесоари.

Каква е основната идея зад тази кампания

Разполагаме с множество разнообразни продукти от различни технологични сегменти, за които гарантираме, че още сега са на занижени цени и няма да поевтинеят допълнително през Черния петък. Как го гарантираме? — С нещо повече от думи и увещания!

Ако по някаква причина се случи така, че предложенията, към които насочваме вниманието ви, се окажат на по-ниски цени през Черния петък, се ангажираме да възстановим разликата чрез ваучер за следващи покупки. Но има и още няколко причини, поради които си струва да помислим дали чакането на един конкретен ден от годината е нещо, което си заслужава.

1. Въпрос на късмет и индивидуални потребности

Има вероятност електрониката, която търсите, да е с намаление в нашата кампания „Не чакай Черния петък“ или през произволен друг ден от годината, но да няма такова през самия Черен петък. Ето защо опитните потребители редовно следят промоциите, за да си поръчат изгодно точно това, което им ще им върши чудесна работа, вместо да избират между решения, които имат примамливи цени само през един ден.

Както можете да се уверите от предложенията ни в „Не чакай Черния петък“, цените на редица стоки са занижени с десетки или стотици левове. В това няма нищо съмнително. Такива процеси са напълно естествени при артикули, които продължават да са актуални, но постепенно се изместват от най-новите и тепърва навлизащи модели. Често един модел, който е излязъл преди месеци и е на път да бъде изтеглен от пазара, може да е по-подходящ за нас, отколкото чисто новите му наследници.

2. Въпрос на лично пространство

Навалиците през Черния петък са пословични. В социалните мрежи и платформите за споделяне на видео могат да се намерят безброй клипове, в които търсачите на изгодни оферти се придвижват на тълпи, бутат се, спорят помежду си, бият се и дори посягат на охранителите в магазините. И резултатът е, че вместо покупката на нещо желано да бъде празник, се стига до наранявания и дори фатални случаи.

За щастие, в България и другите европейски страни досега не са известни чак такива крайности. Но в най-добрия случай, поради огромния наплив на хора в магазините, се налага продължително чакане на безкрайни опашки. И това може да се избегне.

Ако пазаруваме в други дни, когато — нека си припомним — има не по-малко впечатляващи промоции, си спестяваме всичко това. Консултантите имат достатъчно време и възможност да ни насочват към конкретни предложения и да ни помагат в избора, ако се колебаем между различни варианти. Това би било трудно постижимо, ако се обръщаме към тях в Черния петък, когато им се налага да обслужват в пъти повече клиенти.

3. Въпрос на наличности и доставки

Колкото повече хора пазаруват в един и същ ден, толкова по-голямо е затруднението на куриерите да доставят стоките до домовете или офисите в срок, който устройва най-нетърпеливите клиенти. Това важи с още по-голяма за сила за петъците, включително и за Черния, тъй като след тях идват почивни дни, а заявките и товарителниците ще заработят най-рано в понеделника на следващата седмица. Чакането е гарантирано.

Но то може да продължи и до 10 дни, ако промоционалният продукт, поръчан през Черния петък, всъщност не е в наличност — било в магазина, било в склада. Ето защо пазаруването отрано е препоръчително, ако не искаме да подлагаме търпението си на изпитание. Казано иначе, ако си изберете нещо от кампанията „Не чакай Черния петък“, бихте могли вече да го използвате, докато повечето други хора чакат петъка и още не са го закупили.

Вижте всички преносими и настолни компютри, както и периферните устройства и аксесоарите, предлагани от Ardes.bg в рамките на новата инициатива.
Loading Facebook Comments ...