Samsung започва новата година със Sound On Display за смартфони

През първия месец на всяка година традиционно в Лас Вегас се провежда технологичното изложение CES, в рамките на което водещи и прохождащи компании показват най-добрите си разработки, прототипи и комерсиални продукти. Изглежда, че 2019-а няма да направи изключение, ако се съди по намерението на Samsung да представят Sound On Display за смартфоните на бъдещето. Но какво е това?

Идеята на инженерите от южнокорейския гигант е веднъж и завинаги да премахнат говорителите от външния дизайн на мобилните устройства. Вместо звукът да излиза от видима колонка, заемаща място на предния панел, необходимият хардуер ще е скрит зад дисплея. А това, съответно, ще позволи на самите дисплеи да заемат още по-голяма или направо цялата част от корпуса.

След като се разбра, че съвсем скоро Samsung ще демонстрират постиженията си в тази област, анализаторите вече се надпреварват да прогнозират, че тази нова технология ще сложи край на модата с изрязаните екрани при умните телефони. Други са на мнение, че Sound On Display може да намери приложение и при други продукти, каквито са лаптопите и телевизорите. Трети се чудят дали демонстрацията на CES 2019 няма да бъде с Galaxy S10, следващия флагмант на Samsung, който може и да е първият с това иновативно решение за звука.

Ardes.bg предлага широка гама от технологични продукти на Samsung и други водещи компании. Вижте кои артикули са с коледни намаления. А ако се чувствате късметлия, запишете се безплатно и в нашата празнична томбола за спечелването на чисто нов смартфон или лаптоп.

Loading Facebook Comments ...