Huawei отчитат огромни печалби, раздават бонуси в кризата

Опитите на американския президент Тръмп и неговата администрация да ограничат бизнеса на Huawei са далеч от успешни. Авторитетното издание Bloomberg пише, позовавайки се на сигурни източници, че на 30-и юли китайската компания официално ще отчете ок. 30% ръст в приходите си. Това означава, че кризата в международен план почти не им се отразява.

Анализатори на технологичния сектор използват тази новина не за задълбочени мнения, понеже са излишни, а колкото да си разменят вицове. Един от тях написа, че Huawei са като британския лорд, който при завръщането си в джентълменския клуб заявил: „Слуховете за смъртта ми са силно преувеличени.“

В случая на Huawei леко преувеличена беше само очакваната печалба. Предварителните разчети на компанията сочеха число, клонящо към 40%. За загуби никога не е можело да става и дума.

Увереността на китайския гигант не е без основание. Преди всичко тя успя да договори партньорства, които гарантират доставка на компоненти за нейните продукти. Бяха вербувани много нови инженери, работещи на три смени. Служителите, участващи дейно в преодоляването на кризата, са мотивирани с финансови бонуси.

Отделни продукти на Huawei вече са разпродадени в някои държави. Ardes.bg е един от търговските им партньори за България.

Loading Facebook Comments ...