IBM предвижда интерес към смарт часовник, превръщащ се в смартфон

Компанията IBM отдавна не се занимава с прякото производство на потребителска техника. Но тя продължава да е голямо име в технологичните среди и нейните разработки се внедряват в продуктите на сегашните водещи брандове. Ако се съди по новия ѝ патент на умен часовник, разгъващ се до смартфон или малък таблет, тя задава насоки и за бъдещето.

Концептуалното устройство може никога да не се осъществи на практика. Все пак интересна е идеята, на която стъпва патентът. А именно — малкият екран на часовника да се разширява до 4 пъти по-голяма площ. Това би увеличило функционалността на джаджата.

Разгъването на дисплея посредством автономни панели със слайд механизъм е в основната на патента. Ако някоя компания реши да използва такава система, ще трябва да откупи права от IBM. Това ще бъде условие, независимо от останалите технически параметри на продукта.

Компанията просто предвижда евентуален такъв интерес. Дали, кога и от кого, само може да се предполага. Дотогава обаче със сигурност ще трябва да използваме наличните мобилни устройства, каквито са стандартните смарт часовници, смартфони и таблети.

Най-добрите модели на водещите производители се предлагат от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...