Лаптопите с двоен дисплей ще отговарят на нов стандарт

Появата на смартфони с огъващ се екран проправи пътя и на други устройства с подобна разширена функционалност. Lenovo обявиха първия лаптоп със сгъваем двоен дисплей. Машината е от линията ThinkPad и предстои да научим повече за нея на предстоящото изложение CES в самото начало на 2020 година.

Със сигурност други водещи производители на преносими компютри ще пуснат свои интерпретации на тази технология. Това притеснява Microsoft и Intel, тъй като разработката на нови процесори и приспособяването на операционната система Windows 10 към такива платформи може да бъде усложнено. Но не и ако гъвкавите лаптопи отговарят на определени стандарти, които ще бъдат универсални.

Двете компании са се обединили за изготвянето на стандартизираните спецификации. На този етап не е известно какви ще бъдат решенията им. Предполага се, че идеите им няма да бъдат прекалено ограничаващи, а по-скоро ще наподобяват строгите, но не сложни за спазване характеристики на устройствата в категория ултрабук.

Ardes.bg е доверен партньор на всички водещи световни производители на компютри, като предлага най-актуалните им продукти.

Loading Facebook Comments ...