Аpple разработва свой 5G модем за айфони?

По данни на DigitalTrends, до 2022 година е възможно Apple да разработят собствен 5G модем. Ако това се случи, компанията ще се сдобие с ключов компонент за смартфоните iPhone. Успоредно с това ще направи и голяма крачка към независимостта си от външни производители.

Анализаторите обаче са почти единодушни, че Apple няма да постигнат подобна автономия. Определено не в този срок. Това дори не зависи от това, колко финансови средства са готови да инвестират в начинанието си.

Според експертите разработката и производството на 5G модем, който е изцяло собствено дело и не накърнява чужди патенти, е извънредно сложна задача. Дори да се осъществи в обозримо бъдеще, след това ще е необходим дълъг период за тестове с различни хардуерни конфигурации и различни мрежи на операторите.

Ето защо се предполага, че Apple може и да постигнат целта си, но не и в рамките на следващите две години. За щастие на компанията, тя вече е в по-добри отношения с Qualcomm — водещ производител на 5G чипове. Новите айфоните с поддръжка на 5G ще са на пазара в 2020 г.

А актуалните модели са част от богатия продуктов каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...