Windows 10 въвежда по-добра защита на данните, записани на SSD

Предимствата на SSD дисковете отдавна са известни на повечето потребители и не изискват подробно изтъкване. Те са многократно по-бързи от традиционните твърди дискове и са по-устойчиви на сътресения и вибрации, тъй като нямат подвижни механични части. Отдавна непрекъснато падат и цените им.

Днес те се намират в много компютри. Почти задължително са основният информационен носител на бизнес лаптопите. А ако те идват с предварително инсталирана операционна система, по редица причини е Windows 10.

Ето защо Microsoft са решили да обърнат по-голямо внимание на SSD модулите, като отстранят някои проблеми със защитата на данните. Обичайно самите производители на такива дискове интегрират защити във фърмуера за управлението им. Създателите на Windows 10 смятат, че това не е достатъчно.

Фабричните решения са уязвими на хакерски атаки. Затова вече се разпространява нова актуализация на операционната система, добавяща още едно ниво на протекция. Софтуерът на Microsoft ще прави допълнителни проверки на всяко SSD, свързвано към компютрите.

Възможно е обаче по-добрата грижа за личните данни да доведе до предвидима загуба на производителност. Тепърва се очаква да разберем дали екстрата може да се включва и изключва ръчно. SSD дисковете и лаптопите са съществена част от продуктовия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...