Samsung лицензира технологии на ARM за бъдещите си смартфони

До края на текущата година Samsung ще уволни 290 свои инженери, а други ще бъдат преразпределени на различни позиции. Причината за това решение е да се разформира отделът, занимаващ се с ядрата Mongoose за процесорите Exynos. Южнокорейската компания е стигнала до трудното решение, след като е осъзнала, че тази линия продукти не е конкурентна на пазара.

От 2020 година Samsung планират да лицензират технологии на ARM за чиповете си от линията Exynos. В същото време ще продължат да използват и процесори Qualcomm Snapdragon за други от флагманите си сред смартфоните. По този начин премиум телефоните, базирани на различни платформи, ще се изравнят в производителността и функциите си.

Изданието Wccftech, което разпространи тази новина, отбелязва още, че друга причина за решението на Samsung е изцяло финансова. Много по-разумно било да се инвестира във вече постигнатия напредък на конкурентите и те да бъдат привлечени, отколкото да се наливат пари за догонващи разработки. Анализаторите са убедени, че договорeностите с ARM са стъпка в тази посока.

Ardes.bg е доверен партньор на Samsung и други водещи производители на смартфони. Вижте актуалните им предложения в нашия продуктов каталог.

Loading Facebook Comments ...