Смартфон с 6 камери беше патентован от Samsung

Изданието LetsGoDigital разпространи чертежи и компютърно генерирани изображения, разкриващи нов патент на Samsung. Предполагаемият бъдещ продукт е смартфон от среден клас, който разполага с 6 камери. Важно уточнение е, че илюстрациите са дело на самото издание и са изработени по официалните данни.

Южнокорейската компания е патентовала умния телефон през миналата година. По това време вече се беше утвърдила тенденцията да се набляга именно на устройства от среден клас, тъй като и преди пандемичната криза и задаващата се икономическа криза се отчиташе отлив от флагманите. Потребителите търсят по-достъпни решения.

Друга известна тенденция са инвестициите във все по-добри камери. Модулът на патентования смартфон включва 5 широкоъгълни сензора, а 6-ият е с телефото зум. Най-интересното е, че сензорите имат система за накланяне:

Подобни хардуерни системи, обогатени със съответните софтуерни алгоритми, вече са налични в моделите от каталога на Ardes.bg. Многобройните сензори и опцията да се накланят целят комбинирането на информацията, постъпваща в тях, в едно единствено висококачествено изображение. То се отличава с повече детайли даже в сцени със слабо или изкуствено осветление.

Loading Facebook Comments ...