Кои телефони се зареждат безжично

кои телефони се зареждат безжично

 

С течение на годините високотехнологичните постижения стават все повече, а ние, като потребители, имаме възможност да се докоснем до прогреса на новото време, който е забележителен. Появата на телефони с “умен” принцип на работа не е единственото нещо, за което можем да благодарим – възможността за тяхното лесно и удобно зареждане е също налице.

Какви са предимствата на безжичното зареждане

Ако до този момент сме свикнали да зареждаме смартфона си с кабел, то днес това може да се случи и посредством безжично устройство. За целта трябва да го поставим върху мобилна станция, която ще захрани апарата с енергия и да го подготви за употреба. Самото безжично зарядно представлява поставка, работеща на принципа на електромагнитно поле. Именно с нейна помощ се реализира токоподаване между подложката и мобилния телефон. Основните му плюсове са свързани с това, че отсъства кабел. Други негови предимства са:

  • по-голяма скорост – тъй като безжичното зареждане за телефони се базира на модерни технологии, бързината на захранването е впечатляваща. Самото устройство също трябва да позволява прилагането на по-големи мощности;
  • липса на кабели – това е изключително голямо удобство, защото никой не обича множество кабели да се размотават в краката им. С безжичното зареждане за смартфони повече няма да се чудите къде да ги бутнете и приберете, за да не ви пречат. Отсъствието на предварителна подготовка е също е водещо преимущество, като то включва намирането на контакт и дори свободен кабел;
  • прави живота на батерията по-дълъг – тези станции предлагат зареждане и грижа за мобилното устройство, чието “здраве” често пъти зависи именно от начина, по който го захранваме. Това свойство на поставките за енергообмен съвсем не е за пренебрегване, като то има отношение не само към издръжливостта на батерията, но и към бавното износване на хардуерните части;
  • по-нисък разход на енергия – нейното правилно разпределяне и следенето на разхода са не само в полза на потребителя, но и на природата. Когато смартфонът е вече напълно зареден, подаването на енергия се прекратява автоматично. Няма нужда да казваме, че това е и доста икономично, тъй като потреблението на ток ще бъде регулирано.

Технологията е сравнително нова, а с времето става все по-предпочитана от потребителите. За никого не е тайна, че стандартните зарядни често пъти се чупят, което налага подмяната им с нови. При безкабелното зареждане това няма да се случи, като ако телефонът ви не поддържа функция да работи с тях, можете да закупите допълнително адаптер, с който използването на станцията ще бъде възможно. Той се поставя под задния капак, като негова добра алтернатива са калъфите.

Кои телефони се използват по този начин

Безжичното зареждане е достъпно за Android и iPhone, но не и за всеки модел и марка телефон. Сред устройствата, които могат да бъдат захранвани по този начин, са Galaxy Note 10, Galaxy S7, Galaxy Note 5, iPhone 8, iPhone 11, Huawei P40 Pro и Porsche Design, Xiaomi Mi 9 Explorer, Xiaomi Mi Mix 3 и много още други.

Има ли безкабелното захранване недостатъци

Както и при много други технологии, така и при безжичното зареждане на телефона намираме някои минуси, които обаче са незначителни на фона на всички преимущества. Те се състоят в невъзможността да използвате устройството, докато тече неговото захранване, което много потребители ще отчетат като сериозен минус. Хубаво е да вземете това под внимание и да не купувате аксесоара на всяка цена. Преди да инвестирате в тази технология, обмислете добре всички нейни предимства и недостатъци.

Друг недостатък на захранващите станции е, че предават електричеството една идея по-бавно. Това не означава, че няма да се справят отлично и с големи батерии, които изискват мощен заряд. Тенденцията обаче е всички тези минуси да бъдат отстранени с времето, така че безжичното зареждане да се превърне дори в пръв избор за собствениците на съвременни телефони. От Ardes.bg съветваме да обмислите този вариант и да се доверите на високотехнологичния прогрес.

Струва ли си инвестицията

Ако се чудите дали инвестицията в безжично зареждане на телефона си струва, можете да сте спокойни, че подобно вложение ще е в плюс за вас в много отношения, но най-вече за по-удобното и приятно захранване на изтощената батерия. От онлайн магазин Ardes.bg съветваме да инвестирате в комфорта си и да заложите на безжичното зареждане на вашия телефон.

Имайте предвид, че не е нужно да купувате зарядно специално за вашия смартфон – необходимо е той да поддържа поне Qi стандарт, за да може да бъде захранван по този начин. Използва се предимно от световноизвестните марки Samsung и Apple, а за в бъдеще се очаква всички мобилни устройства да имат тази функция. Това ще наложи безкабелните зарядни трайно на пазара, превръщайки ги в задължителен аксесоар към всеки апарат.

Loading Facebook Comments ...