PlayStation 5 от Ardes.bg: 7 причини да имате тази игрова конзола

Игровата конзола от ново поколение PlayStation 5 теоретично е от няколко години на пазара, но практически и досега трудно се намира в глобален мащаб. Дефицитът на компоненти заради отминалата пандемия и прекъсването на веригите за доставка силно ограничиха наличностите и заставиха много игромани да чакат своята бройка. За щастие, това вече не важи за клиентите на Ardes.bg, които още сега могат да се потопят в гейминга на бъдещето.

Но защо някой би избрал точно PlayStation 5, наричана за краткост и PS5? Причините са много. В тази статия ще се спрем на 7 от най-силните аргументи, а след това ще изтъкнем и защо е изгодно да пазарувате от нашия сайт и физическите ни магазини.

1. Няма да се питате: „Ще ми тръгне ли тази игра и ще върви ли добре?“

Геймърските компютри имат някои предимства през игровите конзоли, например възможността за по-чест ъпгрейд, но в други отношения PS5 ги превъзхожда. Докато техническите характеристики при компютрите силно варират и това затруднява оптимизацията на игрите за всеки от тях, при конзолите хардуерът е фиксиран. С други думи – когато си купите игра за PS5, можете да сте уверени, че тя ще върви перфектно.

 

[notification type=“alert-warning“ close=“false“ ]Геймърските компютри могат да са значително по-мощни от конзолите, по-важно е дали разработчиците се съобразяват с това. Обичайна практика е някои игри да се разработват с приоритет върху PS5. Едва след това се прави версия за РС, като не е задължително тя да превъзхожда конзолната.[/notification]

2. Някои игри са ексклузивни за тази платформа

Опитните геймъри знаят, че когато се колебаят между компютър и конзола, не трябва техническите характеристики да са решаващи за избора. По-важно е какви игри се предлагат за всяка от платформите. За PS5 има редица „ексклузивни“ заглавия, които или никога не се появяват за РС, или идват с години закъснение.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]За PlayStation такива са хитовите поредици Ratchet & Clank, Uncharted и The Last of Us. Списъкът съвсем не е изчерпателен.[/notification]

3. Светкавично зареждане

Информационният носител в PS5 е хипербърз твърдотелен диск (SSD) с капацитет 825 GB. Съчетанието му със 7-милиметров процесор AMD Ryzen и дънна платка с PCIe 4 интерфейс позволява невероятно бърз трансфер на данни. Практическото изражение е, че нивата или картите на игрите се зареждат незабележимо бързо за едно запомнящо се изживяване без прекъсвания и скука.

4. Графиката ще е актуална още много години

Макар конзолата да е на почти 3 години, едва сега разработчиците на игри започват да се възползват от всичките ѝ възможности. Видеокартата AMD Radeon поддържа новия гейм енджин Unreal 5, способен да изобразява сложни и детайлни 3D обекти в реално време. Вече са налични игри, които се възползват от него, но други са с предстояща премиера в идните години.

[notification type=“alert-success“ close=“false“ ]Хардуерният ray tracing е гореща тема и в PC гейминга. Тази характеристика на модерните графични ускорители е налична в игровата конзола на Sony и гарантира възможно най-реалистичните отражения, сенки и светлинни ефекти.[/notification]

5. Гейминг с 4К и 8К резолюция

PS5 поддържа 4K Ultra High Definition (UHD) резолюция, благодарение на която се осигуряват ясни и детайлни визуални ефекти. Освен това конзолата е готова за 8K, което би позволило на геймърите да се насладят на следващото поколение графика, щом 8K дисплеите станат масови или по-разпространени.

6. Звук на подобаващо ниво

Технологията Tempest 3D AudioTech на PS5 осигурява завладяващо аудио изживяване с усъвършенствани аудио алгоритми. 3D аудио процесорът на конзолата се грижи играчите винаги да чуват точно звуци от правилните посоки, засилвайки усещането им, че са потопени в игровия свят. А в състезателните игри е по-лесно да се ориентирате откъде ви изпреварват колите на опонентите или зад кой ъгъл се спотайват противниците.

7. Съвместимост с по-стари игри

Ако пазите игри за PS4, огромното мнозинство от тях ще вървят и на новата PS5. Някои автоматично ще се възползват от хардуера на съвременната машина и ще вървят с подобрени графични ефекти и на по-висока резолюция. Sony периодично разширяват списъка с поддържани заглавия от предишни поколения на конзолата.

Разбира се, постоянно се допълва и каталогът с чисто нови игри. Някои от тях са от собствените геймърски студия на Sony, а други – от външни разработчици. Можете да закупите наличните в Ardes.bg или да направите предварителна поръчка на предстоящите премиери.

Още причини да закупите PS5 от нашите магазини

Предлагаме различни версии на конзолата – със или без оптично устройство, което обикновено определя и цената им. Някои комплекти идват с приложени игри. Портфолиото ни включва и оригиналните аксесоари: безжични контролери, докинг станция за зареждането им и мултимедийно дистанционно управление.

Ardes.bg предлага и решението на Sony за любителите на виртуалната реалност – PlayStation VR2. Алтернативно, вижте и модерните конзоли на Microsoft и Nintendo. Ако държите на РС гейминга, не пропускайте богатия избор на мощни лаптопи и десктопи в нашите магазини.

Loading Facebook Comments ...