Какво да очаквате в iOS6?

iOS6Неотдавна Apple представиха много нови функции, които ще бъдат вградени в iOS 6 през есента на тази година. Потребители и специалисти бяха развълнувани и тръпнещи в очакване да разберат какви ще бъдат новостите в следващото поколение операционна система на Apple. Затова тук ще ви  представим какво всъщност можете да очаквате от iOS 6.

Интересното е, че iOS 6 ще e с над 200 нововъведения, ще бъде тясно интегрирана със социалната мрежа Facebook, гласовият помощник Siri ще говори повече езици и какво още.. прочетете материала по-надолу, за да разберете.

Карти

Една от най-големите промени, на които ще се радваме в iOS 6, е изцяло обновеното приложение Maps. Apple вече няма да използва услугата на Google, за да ви каже къде да отидете и къде сте в момента. Вместо това те ще си партнират с TomTom и OpenStreetMap, а приложението ще бъде в 3D, като включва и гласова навигация.

В Maps за iOS 6 има функция за трафика, която работи доста добре. Ще се покаже червена икона на кола, ако на пътя има инцидент и ще има червени точки, ако трафикът  по маршрута ви е натоварен. Цялата информация се получава в реално време. Едно от хубавите неща на тази опция е, че ако има задръствания ви пренасочва по друг път, за да достигнете по-бързо до вашата дестинация.

 

Passbook

Не би ли било хубаво да имате билети за театър, бордни карти, ваучери, карти за подаръци и други важни неща на едно място, вместо из цялата ви къща? Тук на помощ идва Passbook – място, където да съхранявате всичко гореизброено. Само трябва да сканирате баркодовете и сте готови.

Ако има промяна на мястото на излитане на вашия полет, ще получите съобщение на телефона си за тази новост. Със  Starbucks картата на Passbook бихте могли да си вземете чаша кафе, докато седите в терминала и чакате. Тази функция е наистина полезна за хората, които често пътуват.

 

Повече възможности за споделяне и Facebook

От Apple са добавили поддръжка на социалната мрежа Facebook в новата версия на операционната система. Можете да споделяте снимки само с няколко клика. Ако искате да постнете нещо на стената си, отивате до Notification Center или казвате на Siri да го направи за вас (да, персоналният асистент е способен да поства ъпдейти във Facebook и Twitter).

Както и с Twitter, Facebook също може да синхронизира контакти, убеждавайки се, че всичката информация е актуална и точна. Можете и да синхронизирате календара си със социалната мрежа, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нечий рожден ден.

Можем да споменем и специалния бутон Like, който се появява в онлайн каталога на App Store.

 

Повече възможности за отговаряне

Знаете, че има  моменти, когато някой звъни и не е удобно да провеждате разговор точно сега. Apple са се погрижили за такива ситуации, добавяйки нови опции към смартфона. Имате възможност да отговорите с бързо съобщение с натискането на малката икона на телефон.

Можете да настроите iPhone да ви напомни да се обадите на този човек по-късно или просто му изпращате едно от трите възможни съобщения, че ще го потърсите по-късно, че сте на път или да питате „Какво става?“. Това е добър начин да работите без да бъдете разсейвани или пък, ако карате.

 

Siri  става още по-добра

След като бе пуснат на пазара през октомври 2011 г., личният асистент Siri е претърпял значителни промени. Apple правят всичко възможно, за да направят тази функция „по-умна“ и функционална. На WWDC тази година  компанията представи някои от новите възможности на гласовия асистент. Siri  вече може да стартира приложения, да проверява спортните новини, знае кога са началните часове на филмови прожекции.

Това, което трябва да направите е примерно да попитате кога започва следващата игра на даден футболен отбор или кога даден филм ще бъде излъчван в местните кина. Само след секунди ще получите своите отговори.

 

Промяна в изгледа на функциите за споделяне 

Помните ли функциите за споделяне, които бяха в много от приложенията на  iOS 5? Apple са им отделили по-голямо внимание в шестата версия на мобилната операционна система. Вместо да се появяват като списък от Apple са добавили някои нови икони, за да бъдат подредени в решетка. По този начин изглеждат като началния екран.

 

Новият App Store в  iOS 6

Имаше много слухове през изминалите месеци относно подобренията във външния вид на App Store в iOS 6. Новият потребителски интерфейс е наистина красив и доста сполучлив.

 

FaceTime  

В iOS 6 FaceTime ще може да работи  не само в Wi-Fi мрежи, но и в 3G. Разбира се, важен е въпросът какво ще е качеството на FaceTime през 3G мрежата.

Ще бъдат разрешени  някои комуникационни проблеми, като например несъответствието на телефонния номер и Apple ID между устройствата. Знаете как досега вашият iPad, изпращаше съобщения от един акаунт, а вашият iPhone  използваше друг. С iOS6 тези акаунти ще бъдат обединени.

От друга страна е чудесно, че Apple са решили да интегрират телефонния ви номер с вашия Apple ID. Така че, когато получите FaceTime обаждане, можете да отговорите от  своя iPhone, iPad или Mac.

 

Safari 

Apple разкриха, че  iOS 6 ще включва iCloud раздел и офлайн лист за четене в Safari, както и възможността да качвате снимки от браузъра в сайтове като Facebook и  Shutterfly. Предимство е, че можете да разглеждате уеб страниците на цял екран, когато използвате пейзажен режим. Също и да кеширате уеб страници и да ги четете по-късно, дори, когато сте офлайн.

Safari също така ще включва „умни банери“, които ще предлагат шорткъти до различните приложения на Apple. Smart App Banner режимът ще дава възможност на  уеб сайтовете да рекламират iOS приложенията си чрез изскачащи банери.

 

Loading Facebook Comments ...