Acer Aspire 5738 – най-търсеният модел лаптоп през август.

Дългоочакваните лаптопи Acer Aspire 5738 са вече налични! Новата серия лаптопи на Acer, а именно Aspire 5738, може да се разглежда като заместител на стария Aspire 6930 с известни подобрения по модела, като например по-удобната клавиатура в стил Apple. По-нататък в статията ще видим какви други промени са направили от Acer.

acer laptop

При нас, на www.ardes.bg, може да откриете няколко различни конфигурации на серията с цени започващи от 939 лв. Разликите между моделите е основно в процесора и видео картата. По-евтините варианти са с двуядрен процесор Intel Dual-Core T4200 и T4300 съответно с 2GHz и 2.1GHz и 1MB кеш памет, а най-мощният модел е с Intel Core 2 Duo T6600 с 2.2GHz тактова честота и 2MB кеш. Видео картите са 2 вида – ATi Mobility Radeon HD4570 с 512MB-DDR3 собствена видео памет може да откриете в моделите над 1000лв и Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD с 64MB собствена памет и до 1340MB споделена, за по-евтините конфигурации. Капацитетът на твърдият диск също варира от 250GB до 500GB, според цената на лаптопа.

С какво Acer Aspire 5738 е по-добър от стария Aspire 6930?

  1. По-ниско тегло (2.8 кг) – за 6930 е 3.5кг.
  2. По-тънък.
  3. По-удобна клавиатура с големи, плоски бутони.
  4. По-широк тракпад.
  5. По-ниска цена.

Какво ще откриете в комплекта?

  1. CD с оригинални драйвери.
  2. Зарядно.
  3. Гаранционна карта.

Преглед на модела:

Дизайн на корпуса:

aspire 5738

Размерите на Acer Aspire 5738 са същите като на 6930. Капакът е с приятен тъмносин завършек, но лошото е че все още е лъскав и се превръща в „магнит за отпечатъци„. Типично за марката най-отпред, в средата на крпуса е поставен четецът за карти и кукичките за заключване на капака.

laptopi лаптоп

Разглеждайки страничните портове на Aspire 5738, забелязваме че липсва ExpressCard слот за разширение, което не е лошо за повечето потребители, които не го ползват. Естествено се превръща и в минус за модела, за желаещите TV-тунер например.

На лявата страна на корпуса се намират още: вход за AC адаптер, вход за LAN (RJ-45), HDMI порт за висококачествена връзка с плазмени и LCD телевизори, VGA видео изход за външен монитор, 2 х USB 2.0, заедно със изход за микрофон и слушалки.

Отдясно може да откриете още: DVD записващото устройство, още 2 USB порта, вход за модем и Kensington слот за заключване на лаптопа към бюро или маса.

Клавиатурата

Тук Acer Aspire 5738 излиза напред не само пред Aspire 6930, а пред повечето модели преносими компютри. Освен красивата форма на бутоните, клавиатурата е и изключително удобна. Под клавишите се крие нов „отскачащ“ механизъм, който връща бутона по- бързо и силно, когато го освободите. Това допринася за приятното използване на клавиатурата тъй като бутоните буквално следват движението на пръстите Ви.

Клавишите се вадят лесно и като цяло почистването на клавиатурата е доста лесно.

Дисплей:

Дисплеят е със съвсем стандартната за 15.6″ резолюция 1366х768 пиксела и е съвсем достатъчна за непрофесионална работа. LED подсветката води със себе си много добра осветеност и яркост на картината, а формата 16:9 осигурява по-тесни черни ивици, когато гледате филми.

Има мултимедиини бутони за включване/изключване на Wi-Fi, bluetooth и за BackUp системата за възстановяване на информация. Стилният светещ бутон за включване/изключване на латопа допринася още за цялостния естетически вид на Acer Aspire 5738.

Тракпадът е по-широк от предишните модели, а четецът за пръстови отпечатъци е между двата бутона под пада (само някои от моделите имат FingerPrint технология). типично за моделите на тайванската компания, има и бутон за изключване на тракпада, което е доста полезно, когато използвате клавиатурата и не искате курсорът на мишката да ви „бяга“. Останалото пространство от вътрешната част на корпуса вече не е гланцирано, а е релефно с приятен сив цвят.

Батерията:

Acer Aspire 5738 e оборудван с 6 клетъчна Li-Ion батерия с 4400mAh капацитет. При тестовете тя показа:

Тест 1:

В режим Balanced, влючен Wi-Fi, средна осветеност на дисплея и включен Eco режим, лаптопът издържа около 4 часа с възпроизвеждане на музика и видео. Това е много добър резултат имайки впредвид големия дисплей.

Тест 2:

В този тест мобилният компютър издържа 1 час и 30 минути на максимално натоварване. Това включва тест със програмата BurnInTest, чиято цел е да натовари максимално хардуера на лаптопа и успоредно с това изключен Eco режим и настройки на High Performance.

Тестове и сравнения:

Тук ще Ви представим и малко статистика за моделите

Тестове на процесора

Тест според 3D Mark 06 CPU. Intel Dual-Core T4200, T4300 и Core 2 Duo Т6600 са процесорите на серията Aspire 5738. Включили сме и процесора Intel Core 2 Duo T9400, като представител на един от най-мощните процесори, за да се ориентирате за производителността.

Тестове на видео картата

Тестовете са според 3D Mark 05. ATi Radeon HD4570 и Intel GMA 4500MHD са видеокартите на серията Acer Aspire 5738, а NVidia GF 9600M GT сме включили като една от най-мощните видео карти, за да се ориентирате по-добре за производителността.

Разгледайте всички модели Acer Aspire 5738 тук.

Acer Aspire 5738 са вече налични при нас.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време. Надяваме се статията да Ви е харесала. Може да гласувате за нея с бутона „свежо“.

Loading Facebook Comments ...