IT новини – септември 2009

it новини

В тази статия ще Ви представим бъдещите 3D дисплеи за едно по-различно изживяване при гледането на телевизия или филм, а защо не и да играете любимите си игри с обемна картина. Ще Ви срещнем и с новият модел часовник и мобилен телефон в 1. Както и ще Ви помогнем с видео кодеците за Windows 7.

  1. Първият 3D компютър от Acer и 3D телевизор от Sony
  2. Мобилен телефон-часовник Samsung
  3. Видео кодеци за Windows 7

Тайванската компания Acer обяви, че разработва преносим компютър с 15.6 инчов, 3D дисплей. Моделът се очаква в края на месец октомври. Екранът на лаптопа ще позволява гледане на 3D филми. Компанията има идея за разработка и на дисплей, който няма нужда от стереоскопични очила, но за сега бъдещите му собственици ще трябва да закупят и такива. Операционната система на модела със сигурност ще е Windows 7.


В същото време японците от Sony проектират първите си 3D телевизори. С тяхна помощ гледането на телевизия вече ще е цяло преживяване, имайки впредвид обемната картина, която устройството ще поддържа.

Моделите с 3D картина ще са серия 3D Bravia и ще се появят на пазара през втората половина на 2010г, според думите на генерелният директор на компанията. Цените на телевизорите ще са от порядъка на няколко хиляди долара.

Успоредно с това британският оператор Sky ще започне да излъчва предавания с 3D картина.

Вижте как ще изглежда новата обемна картина.
Върни се в началото

Samsung са готови да пуснат на пазара до месец – елегантен ръчен часовник, който обаче покрива и нуждите от мобилен телефон. Този тип устройства не за пръв път се обявяват, но този път Samsung плануват да го превърнат от екзотика в стандарт на пазара на мобилни технологии.

Моделът е S9110 с дебелина под 1.2 см. притежава 1,76, инчов, сензорен диспей, с покритие против надраскване и механични повреди. Стилният му дизайн се подчертава и от кожената каишка и стоманения корпус.

От към функционалност Samsung S9110 не изостава много от съвременните мобилни телефони. Тъч-дисплеят се управлява с пръсти, телефонът разпознава реч, има bluetooth модул, музикален плейър. Дори има възможност за изпращане/получаване на e-mail. Цената на часовника-телефон ще бъде малко над 600 долара.

Върни се в началото

Вероятно повчето от Вас са срещнали трудности при намирането на видео кодеци за Windows 7, защото най-масово използваният пакет „K-Lite“ все още няма вариант за новата операционна система. Ние ще Ви помогнем като Ви предложим Win7codecs 1.3.1 Final, който всъщност е единственият пакет за видео декодиране в момента, работещ с Windows 7. Win7codecs е приложим и на Windows Vista, но не и за по-стари версии на операционната система.

Изтегли безплатният пакет Win7codecs 1.3.1 Final (20MB) тук.

Върни се в началото

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...