EIZO – Запознайте се с професионалните LCD монитори

eizo monitor

В тази статия ще Ви запосзнаем с мониторите от най-висок клас на пазара, а именно EIZO. Професионалните LCD монитори на Японската марка са най-ценният инструмент за всеки дизайнер, видео обработчик, геймър или просто почитател на качествена картина с реални цветове.

lcd професионален

С какво се различават от обикновените LCD дисплеи?

EIZO мониторите са с професионални, специално подбрани за EIZO S-PVA панели. Качеството на изображението, което S-PVA панелите дават е драстично по-добрo от всеки (евтин) TN панел.
По-голяма част от моделите са с реално големи ъгли на видимост, с реални стойности на статичния контраст, с 5 годишна гаранция и са единствените на пазара прозвеждани в Япония.

EIZO мониторите притежават стойки позволяващи странично въртене, настройка на височината и наклон на дисплея, като някои от тях могат да се завъртат на 90 градуса за лесен достъп до портовете или презентиране на вертикално изображение (виж видео тук)

С функцията си PiP (picture in picture) можете да гледате любимото си предаване по телевизията, докато работите с възможност за настройка на прозрачността на допълнителната картина (виж видео тук).

Освен това в повечето от тях ще откриете висок процент ADOBE RGB цветово покритие и голямо цветово пространство, позволяващо да се видят реално всички цветове от DSLR фотоапарат, а системата за оптимизирани разходи – Auto Eco View ще намали консумацията на електричество (вижте видео демонстрация на тази функция тук). Достатъчно е да активирате специалният AUTO EcoView сензор на лицевата част на панела който автоматично ще  измери осветеността на помещението и интелигентно ще изменя яркостта за постигане на оптимални нива.

За тези от Вас, които се занимават с предпечатна обработка EIZO предлагат модели с хардуерна калибровка – калибровка на точен цвят за всяка от 255 градации R G B цвят. Значително подобрение на вътрешното изчисляване на точен цвят с почти 0% на грешка. Цифрова компенсация на яркостта и цветовете по целия екран.Градациите в сивото са на най-високо ниво, много по-добри от старите „професионални“ CRT монитори. Резултатът е не само най-добър детайл в тъмните тонове, но и общо еднообразие на картината по целия екран.

По време на работа слънчевата светлина може да бъде пречка за вас. EIZO предлагат и сенник за монитор в тези случаи. Още едно от нещата, които ще откриете в тези изключителни монитори е Color Universal Design функция – за хора с увреждания в цветоусещането – хардуерна (в монитора) симулация на протанопия и деутеранопия.

Топ моделите са ръчно калибровани на Гама 2.2  в завода в Япония. В комплекта им е включен и софтуер за калибровка EIZO Color Navigator, който чрез допълнително устройство като колориметър X-Rite i1Display2, калибрира монитора за по-малко от 5 минути.

Разгледайте всички монитори EIZO и техните подробни характеристики.

Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...