Sony Vaio VPC-EB1E1E – красив, ефективен и удобен лаптоп

sony-vaio-vpceb1e1e

Със Sony Vaio VPC-EB1E1E ще забравите за проблемите при ежедневната работа с компютър. Висококачественият дисплей VAIO, видео картата от ATi и 320 GB-овият твърд диск ще Ви помогнат.

Sony Vaio VPC-EB1E1E – подраздела за мобилни технологии е готов да пусне на пазара до края на месец февруари нов лаптоп, предназначен за ежедневна работа с марка Sony и достъпна цена. Основната идея на модела е да е удобен за работа с него всеки ден, като все пак производителя не е забравил да заложи най-новите хардуерни компоненти в конфигурацията.

Технически параметри

core-i3

Новото Sony Vaio се „задвижва“ от процесор Intel Core i3 330M, от най-ново поколение, с работна честота 2.13GHz и 3MB кеш памет. Core i3 дава приблизително 14% по висока производителност от масовият Intel Core 2 Duo T6600 при тестовете с 3D Mark 06. Според същия тест, процесорът на Sony Vaio VPC-EB1E1E се нарежда между професионалните Core 2 Duo T8300 и P8600.

Следващият компонент, „виновен“ за добрата производителност е 4GB бързата DDR3 оперативна памет, като има възможност за добавяне на още 4GB.

Твърдият диск е с капацитет 320GB и е достатъчен за личната Ви колекция от филми, муизка и mp3.

Дисплей и видео карта

Интересна черта на лаптопа е неговият 15.5″ дисплей VAIO premium. Екранът е с 1366 х 768 точки по хоризонтал и вертикал и формат на картината 16:9, за да работи безпроблемно при възпроизвеждане на HD филми. Това негово качество се поддържа и от добрата видео карта заложена в модела. ATi Mobility Radeon HD 5470 е с 512 MB собствена памет. Видео адаптерът показва около 10% по-висока производителност от популярната HD 4570 при тест с 3D Mark 06 и е един от последните модели на ATi в средния клас – официално бе обявена на 07.01.2010г. Графичната карта се справя отлично с възпроизвеждане на филми и 3D интерфейса на Windows 7/ Vista, дори и с графичен софтуер като Photoshop или Corel, ако не е за професионални цели.  С нея няма да може да се наслаждавате на последните 3D игрови заглавия, настроени на максимално качество, но все пак игри като Colin McRae: DIRT 2 (2009) и F.E.A.R 2 (2009) вървят гладко на видео конфигурация – low.

Дизайн на корпуса

Стане ли въпрос за дизайн – Sony Vaio винаги са били на едно от първите места. И в нашия случай изработката на корпуса е на страхотно ниво. Лаптопът е в стахотен бял цвят, а класическото огледално лого Vaio нa капака, безспорно е красив елемент в дизайна. В главният блок на преносимия компютър са интегрирани 0.3 MPx уеб-камера с микрофон, 34mm ExpressCard слот за хардуерни разширения, e-Sata (комбиниран с USB 2.0) порт за бърз трансфер с външен твърд диск, още 3 USB 2.0 конектора, VGA видео изход за външен монитор, HDMI аудио/видео висококачествен цифров изход за връзка с LCD/ плазмен телевизор, четец на мултимедийни карти.

Безжичните комуникации на Sony Vaio VPC-EB1E1E включват връзка с интернет без кабел (Wi-Fi модул, поддържащ N стандарт) и Bluetooth свързване.

Клавиатурата е със специфичния за Sony дизайн с разстояние между плоските и бутони. Освен това удобство при разбора са двата „бързи“ бутона WEB за моментално зареждане на интернет браузър и Vaio Assist.

Софтуер

Софтуерът, който получавате в комплект с лаптопа, освен операционната система Windows 7 Home Premium 64-bit, включва и:

– Мултимедийна галерия Vaio

– Vaio Transfer Support, Vaio Update, Vaio Smart network и Google Chrome Browser

– както и офис приложенията Adobe Reader 9, Microsoft Office Home & Student (60-дневна пробна версия)

– антивирусен софтуер McAfee (60-дневна пробна версия)

Можете да разгледате пълните спецификации или да поръчате Sony Vaio VPC-EB1E1E на адрес www.ardes.bg.

Вижте всички предложения за лаптопи Sony Vaio.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Ако статията Ви е харесала може да гласувате за нея с бутона „свежо“.

Loading Facebook Comments ...