Dell Inspiron 1564 – редизайн и мощни параметри.

dell-inspiron-1564

Dell Inspiron 1564 е свежо допълнение в семейството на серията Inspiron, което осигурява стилен дизайн и мощност, необходима както за бизнес така и за домашни потребители. Новият Dell 1564 е както мултимедиен, така и достатъчно мобилен лаптоп, но на разумна цена.

Вижте ревю на Dell Inspiron N5010 (наследник на 1564).

Процесор и оперативна памет

Нашият модел е с Intel Core i3-330M процесор, като има и версия с по-мощния Core i5-430M. Intel представиха новата серия Core i процесори в началото на 2010г. и с това запазиха лидерските си позиции на пазара за мобилни процесори. Процесорът на Dell Inspiron 1564 дава с 14% по-висока производителност от масовият Intel Core 2 Duo T6600 на тестовете с 3D Mark 06 CPU и в същото време е по-пестелив от гледна точка на консумацията на ел. енергия.

Моделът, който ще разгледаме, е подсилен и с 4GB бърза DDR3 оперативна памет, което е нещо ново за серията Inspiron.

Твърд диск

Информацията е най-голямото предимство в съвременния свят. Но колкото повече информация имате, толкова по-трудно е да се съхранява. Тогава идва на помощ 500GB-овият огромен твърд диск на Dell Inspiron 1564. На него има място за „тонове“ документи, филми, снимки, музика и игри.

Дисплей и видео

Новият Dell Inspiron 1564 има стандартен 15.6″ дисплей с 16:9 широкоформатна картина, което е страхотно за гледане на HD филми или играене на игри, но не е толкова удобно при работа с дълги таблици в Excel например. Видео адаптера – ATi Radeon HD4330 е с 512MB собствена памет и ще Ви осигури безпроблемно възпроизвеждане на филми с висока резолюция, непрофесионална работа със софтуер за графична обработка, както и 3D гейминг, но със забележка към най-новите и тежки заглавия.

Корпус

Личи си, че Dell са преработили из основи дизайна на Inspiron серията и са вложили по-качествени елементи. Така новият 1564 е с достоен за уважение дизайн на корпуса, но теглото му е малко „наднормено“. Тежи цели 2.7кг – нетипично за 15,6″ машина.

Комуникации и живот на батерията.

Стане ли въпрос за комуникации и свързаност, Dell Inspiron 1564 върши чудесна работа, като за това спомагат вградения Wi-Fi модул и четецът за мултимедийни карти. В същото вгреме батерията на новия Dell ще Ви осигури около 3 часа безпроблемна работа с мобилния компютър, без да има ел. енергия около Вас.

Виж всички предложения за новия Dell Inspiron 1564.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Ако статията Ви е харесала може да гласувате за нея с бутона „свежо“.

Loading Facebook Comments ...