Acer Aspire 5742 – да живее мултимедията!

aspire-5742

Aspire 5742 е новата серия от Acer, която ще ви помогне да посрещнете вашите компютърни нужди навсякъде и по всяко време. Разполага с мощен процесор от Intel и интегриран HD графичен  ускорител (или Nvidia GeForce видео адаптер), от  което следва че има възможност за работата със софтуер от типа на Photoshop, AutoCad или 3D гейминг. Всичко това е съчетано с красив дизайн, лек и удобен както за ползване в домашни условия, докато пътувате или за работа в офис.

За разлика от предшествениците си, Acer Aspire 5742 не с лъскаво покритие на корпуса, а с релефна текстура, която се явява защита от надраскване и оставянето на отпечатъци или петна. Удобна FineTip клавиатура с уголемени клавиши за по-добър контрол и широк тъчпад. Ноутбукът се предлага в три цвята червено, черно или кафяво.

С LED подстветка на 15,6-инчовия HD дисплей с CineCrystal технология ще можете да се насладите на любимите си мултимедийни приложения и HD филми на едно по-високо ниво.

Батерията е 6-клетъчна литиево-йонна 4400 mАh и осигурява от 3 до 3.5 часа работа в зависимост от конфигурацията и режимът на работа.

Тази серия лаптопи на Acer предлага голям брой от конфигурации подходящи както за работа, така и за играене на игри.

Налични са комбинации с различен по мощност хардуер, така че лесно бихте се ориентирали при избора си в зависимост от вашите нужди. Предлага се с няколко модела процесори – от бюджетния Intel Pentium P6100 до топ моделът Intel Core i5-480M, който е близо два пъти по-производителен. Капацитетът на хард дискът варира от 160 до 750GB. Предлагат се варианти от 3 до 8GB оперативна памет.

Видео карти: от интегриран HD ускорител Intel GMA, до чисто новия nVidia GeForce GT 540M 1GB. Стандартно разполага с VGA порт, HDMI изход с HDCP, 3 x USB 2.0, 2-в-1 media card reader. Aspire 5742 има всички възможности на своя предшественик Aspire 5740 на които са направени актуализации с цел повишаване на производителността и „стягане“ на корпуса.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...