Lenovo IdeaPad Y560 – Влез в света на игрите

ideapad-y560

След закупуването на IBM, LENOVO произвеждат предимно бизнес лаптопи с високо качество. След бизнес-линията ThinkPad, Lenovo решава да създаде IdeaPad Y560 от мултимедийната серия IdeaPad. Изключително мощен, хардуер от най-висок клас и невероятен дизайн. Всичко това съчетано с добавените стерео говорители от JBL, превръща този лаптоп в мечта за всеки геймър.

Както виждате, дизайнът на лаптопа е доста екстравагантен и нестандартен. Капакът е от матово покритие с бронзова лайсна, добавени са рисунки, които в зависимост от светлината се виждат по един различен и ефектен начин. Върху страхотното покритие, не остават отпечатъци, както от външната така и от вътрешната част.

Позиционирането на комуникационните портове е доста сполучливо. USB, ExpressCard слот и eSATA са от дясната страна и са много удобни за достигане. От ляво се намират VGA и HDMI изходи за връзка с монитор или плазмен телевизор, Ethernet слот RJ-45, 2 x USB 2.0, аудио line-out и микрофон.

В този модел LENOVO ни предлагат класическа за 15,6-инчов размер клавиатура. Стандартно разположени бутони устойчиви на по-силен натиск. Нъмпад липсва, от което би следвало, търсенето към тази конфигурация от бизнес потребители да намалее, но пък се доближава размера до стандартните клавиатури на настолните компютри. Стилният Synaptics TouchPad (V7.4), прави работата с мишката още по лесна и удобна. От ляво на клавиатурата се намира бутонът за включване както и бутон за възстановяване на данни. Бяло-светещите светодиодни светлини, разположени над клавиатурата показват активноста на твърдия диск, Bluetooth устройството и WiFi мрежовият адаптер. От дясно на клавиатурата са разположени бутони за намаляне и увеличаване на звука.

HD дисплей с резолюция 1366 x 768 и LED подсветка, на който ще се насладите на любимите си мултимедийни приложения, филми. Недостатък е гланцовото покритие, което би създало известни проблеми при използването му на открито в слънчев ден.

Използваните процесори в серията са от висок клас. Предлаганите от нас модели ползват Intel Core i5-430M (2.53GHz), Intel Core i5-460M (2.53GHz) и един от най-бързите Intel процесори за 2010г.  Intel Core i7-740QM (1,73 GHz). Оперативната памет е 4096 MB (2x2048MB) DDR3 1066Mhz. Твърдия диск варира от 500 до 750GB, което никак не е малко. Графичен ускорител ATI Radeon HD 5730 – 1 GB, за който съвременните игри не биха представлявали никакъв проблем.

Със своите 57 W/h  батерията (5.200 mAh) не може да ни впечатли. При направени тестове по време на постоянно сърфиране са достигнати само 119 минути.

Като цяло LENOVO са се представили много добре, като са наблегнали на дизайн и висока производителност.

Екипът на Ardes.bg Ви Благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...