Dell Inspiron Duo 1090 – и нетбук и таблет.

dell-inspiron-duo-1090 През месец декември от миналата година, на пазара се появи иновативния модел, хибриден нетбук/таблет Dell Inspiron Duo 1090. Странния модел идва с 10.1-инчов multitouch, въртящ се сензорен дисплей, благодарение на който превръщането от лаптоп към таблет става като детска игра.

В режим таблет, DeLL предлага специален интерфейс който работи под Windows 7 и дава стандартен набор от приложения за ползването му като таблет – браузър за интернет, музикални плейъри, софтуер за четене на книги и т.н.

Процесорът е двуядрен, с тактова честота 1.5GHz от Intel, 2GB оперативна памет, 320GB твърд диск за вашата мултимедийна колекция и Intel GMA видео ускорител, с помощта на който можете да възпроизвеждате HD видео. Естествено освен това работата на него с по-специфичен за таблет софтуер не би трябвало да представлява пречка за Inspiron duo.

Не можем да кажем че разполага с богат набор от комуникационни портове – два USB 2.0 порта, изход за слушалки, Wireless 802.11b/g/N. Други екстри от които може да се възползва притежателят му са Bluetooth и 1.3 mp камера с вграден микрофон. Батерията е 4-клетъчна която издържа до 5 часа при нормален режим на работа.

Към комплекта има доста интересен и полезен аксесуар „Док станция„, който върши работа освен като зарядно, а и като поставка, която превръща нетбука ви в дигитална фото рамка или алармен часовник. Док станцията е с вградени JBL говорители, които възпроизвеждат изключително качествен звук.

Цената на нетбук-таблета е малко над 1000лв.

Виж Dell Inspiron Duo 1090.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...