Lenovo Thinkpad – нови модели със Sandy Bridge процесори.

lenovo-thinkpad

Lenovo обявиха първите ThinkPad лаптопи, използващи последната технология на IntelSandy Bridge, която прави компютрите още по-бързи и едновременно с това енергоспестяващи. Разполагат и с Core VPro платформа за борба срещу кражбите.

Моделите от сериите ThinkPad T, L и W използват най-новите Intel процесори – Intel Core i3, i5 и i7, които официално бяха представени по-рано тази година. Енергийната ефективност от Sandy Bridge, съчетана с новите енерго-спестяващи функции добавени от Lenovo, помагат за удължаване живота на батерията на лаптопа. Това заяви Престън Тейлър (маркетинг мениджър на Lenovo ThinkPad).

ThinkPad T420, който е със 14-инчов дисплей и 9 клетъчна батерия, успява да издържи цели 15 часа, за разлика от предшественика си който издържа до 11ч. Ултра-тънкия T420s е също с 14-инчов дисплей и със 6 клетъчната си батерия издържа до 6 часа. Потребителя може да удължи времето на работа до 10 часа, като включи допълнителната батерия към оптичния слот (optical bay). ThinkPad T и W моделите предлагат до 33% по-голяма издръжливост на батерията от предшествениците си.

Друго което е добавено за увеличаване живота на батерията е опцията от Intel – Turbo Boost 2.0, която автоматично изключва неактивните ядра на процесора, като по този начин спестява енергия. При нужда за изпълнение на по-сложен процес, неактивните изключени ядра, отново автоматично преминават в работен режим, така че безпроблемната ви работа няма да бъде нарушена.

Някои от моделите разполагат със софтуерна и хардуерна платформа Core VPro, която позволява на ИТ мениджърите да управляват и защитят лаптопите ви. Технологията на Intel – anti-theft, интегрирана във VPro, позволява на ИТ мениджърите, да деактивират дистанционно откраднат лаптоп, посредством WiFi или 3G мрежа. За да бъде отново активирн, трябва да се въведе код, предоставен от ИТ отделът. Снабден е с GPS, който позволява лесното му проследяване.

Новите ThinkPad-и ще бъдат достъпни на световния пазар през месец Март, като от компанията заявяват, че в серията ще се използват дву и четири ядрени Core i3, i5, и i7 процесори с тактова честота от 2GHz и 2.7GHz. Обявенита цена за ThinkPad Т420 е малко над 1000$ и Т420s около 1400$. T520 ще разполага с 15.6-инчов дисплей, а цената му ще е близо 1000$. Те ще поддържат до 8GB оперативна памет и 320GB хард диск. ThinkPad W520 ще е с 15-инчов дисплей и цената му започва от 1529$. Теглото му е 2.7кг. Максимално поддържаната оперативна памет е 32GB. Към машината са добавени USB 3.0 портове, както и множество опции за връзка и съхраняване на данни.

 

Новата линия лаптопи също включва L420 и L520 с цена около 900$.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...