iPad 2 – Apple вдигат летвата при таблетите!

ipad-2

По-тънък, по-лек и пълен с чудесни идеи. Новият таблет iPad 2, е с 33% по-тънък и 15% по-лек, така ще се чувствате още по-комфортно когато го държите в ръцете си. Той прави сърфирането в  интернет, работата с e-mail, гледането на филми и четенето на книги толкова по-приятно, удобно и  лесно. За да може обаче вторият iPad да е по-добър от първия, Apple доста са се постарали.
Двуядрен процесор А5, който е два пъти по-бърз от процесора използван при първия iPad. Ще забележите разликата когато сърфирате, правите видео разговор, гледате филми, и най-вече когато играете. Работата с няколко приложения едновременно не представлява никакъв проблем за таблета, те се зареждат по-бързо и всичко работи по-добре.

Таблетът има бърз графичен ускорител. Това може би ще зарадва най-много геймърите. С увеличаването до 9 пъти на графичните способности, играенето на игри ще бъде още по-гладко и реалистично. Новият видео чип също помага за по-доброто и ефектно изпълнение на приложенията. Ще усетите това и когато разглеждате снимките си, обработвате видео с приложението iMovie или разглеждате анимации с Keynote.

Дори и със своя лек и тънък дизайн, iPad има същата чудесна батерия, издържаща цели 10 часа, което е напълно достатъчно за едно пътуване, излет, разходка в града или навсякъде където желаете. Енергийната ефективност на чипа А5 и iOS(операционната система) помагат на батерията да издържи достатъчно дълго.

iPad 2 има две камери – една отпред и една отзад. На пръв поглед изглеждат доста мънички, но определено не трябва да ги подценяваме. Поддържат FaceTime видео разговори, които могат да работят едновременно. През предната камера ще можете да се виждате лице в лице с човекът с който разговаряте. С превключване към задната камера, той може да види къде сте, с кой сте или какво става около вас.

iPad 2 и iPad Smart Cover са създадени специално един за друг. Smart Cover е нов мултифункционален „калъф” , който се прикрепя идеално посредством малки магнитчета към таблета. Това е наистина доста интересен аксесоар който освен да защитава от надраскване и изцапване, може да го държи изправен, да го повдига от едната страна, като по този начин лесно и удобно можете да гледате филм, сърфирате в интернет или играете игри, без да се налага да го държите изправен или повдигате от единия край. Интересното тук е че когато го „отлепите” от екрана, iPad-ът автоматично се „събужда” и обратното. 10 цвята ще са налични за този аксесоар.

iPad 2  притежава голям и детайлен, високочувствителен Multi-Touch дисплей – 9.7-инчов с висока резолюция. LED подсветката прави образа изключително ясен, ярък и светъл. Използвате пръстите си за да правите всичко – така е по-лесно и забавно :). На практика няма правилен начин на държане, създаден е да показва всичко както в портрет формат, така и в широкоекранен. Благодарение на технологията, ъгълът на видимост е много голям. По този начин изобразеното на дисплея спокойно ще се вижда от някой който седи до вас.

iOS 4 е най-новата операционна система за iPad (както и за iPhone и iPod Touch). Тя ви позволява да разглеждате, четете и виждате всичко само с докосване на дисплея. iOS 4 включва всички мощни, иновативни и вградени приложения, които ползвате ежедневно.  Специално за тази платформа са създадени над 65 000 приложения. Операционната система е много сигурна и стабилна. iOS 4 може би е причината за това, досега нито едно подобно устройство, да не „догони“ iPad.

С натискане на home бутонът, iPad се събужда незабавно. Това е, защото той разполага с бърза, ефективна и надеждна флаш памет, която позволява достъпа до данни възможно най-бързо.

Всеки iPad е с вградена 802.11 n wireless технология. Тя автоматично намира достъпните WiFi мрежи, към които можете да се свържете много лесно. Моделите с 3G ще Ви позволят да имате интернет и на места без WiFi, например в планината или на път.

Благодарение на вградения акселерометър, можете да завъртате iPad-ът си, като изображението на екрана се превръща от портрет към широк екран, каквото и да гледате, четете и пр. Всяко едно движение на iPad 2 се усеща безпогрешно от акселерометъра, три-осния жироскоп и вградения компас, които работят заедно.

Всички чудесни неща на iPad – видео, снимки, музика – могат да се извеждат до вашия телевизор с помощта на AirPlay функцията – посредством WiFi, но ще Ви трябва и Apple TV устройството. Само с едно докосване върху иконата AirPlay, вашия Apple TV и iPad вече са свързани и всичко което се показва върху таблета, се вижда и на телевизора.

Посредством Apple VGA портът таблета също може да се свърже към телевизор, като изображението върху него става огледално на това което виждате на своя iPad. Така лесно можете да представите вашата презентация  и всичко което правите на него дори и да го завъртате  от портрет към широкоекранен формат, разглеждате снимки, гледате филм и т.н.

Друга интересна екстра от която можете да се възползвате е принтиране без да се налага свързване с кабел, а само с Wi-Fi. Тази опция се нарича AirPrint, като не се налага инсталиране на допълнителен софтуер или драйвър. Само с няколко докосвания лесно можете да разпечатате самолетните си билети например. Естествено обаче принтерът трябва също да разполага с технологията AirPrint (например последната генерация безжични принтери на HP).

Технически данни:

  • размери – 241.2 mm х 185.7 mm х 8.8 mm
  • тегло за модел само с Wi-Fi – 601g.
    за модел с WiFi + 3G – 607g.
  • памет – 16GB, 32GB, 64Gb
  • wireless – Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
  • дисплей – 9.7 инча, LED подсветка, multi-touch, IPS, 1024×768
  • процесор – двуядрен А5 чип с тактова честота  1GHz
  • камера – предна:VGA ,видео запис с 30 кадъра в секунда; задна камера: видео запис с HD качество и 30 кадъра в секунда.
  • батерия – литиево-полимерна, 25 w/h, 10ч. сърфиране през WiFi и 9ч. чрез 3G
  • портове – 3.5мм стерео мини-жак за слушалки, 30-pin dock connector.
  • сензори – 3 осов жироскоп, акселерометър, атмосферен сензор за осветление.
  • други – вградени говорители и микрофон, компас, VGA адаптър за връзка с TV.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...