Новият Dell XPS 17 с 3D екран

dell-xps-17

Въпреки че DELL придоби права над Alienware, производителя продължава да произвежда гейм лаптопи. XPS линията се завърна на сцената и се представи доста добре с двата си мултимедийни модела  – 15 и 17-инчов XPS. Тази година, линията беше освежена с второ поколение процесори от Intel, както и повече опции за геймърите. Предлага се и 3D HD дисплей, който е много добър избор. Със същия дисплей е и Alienware M17x R.3 3D, който определено е доста по-скъп.

Като цяло дисплея получава отлична оценка, заради високата си резолюция и 3D опцията. Към комплекта обаче не са включени 3D NVIDIA очила,  т.е. ще се наложи отделно да ги закупите ако наистина мислите те се възползвате от 3D екстрата.

По отношение на процесорната мощност, Intel Core i5-2410M е мощен процесор с тактова честота 2.3GHz, която се увеличава на 2.9GHz автоматично при по-високо натоварване. Новият процесор от фамилията Core i не би се затруднил с ежедневните си задължения, както и с някои по-сложни такива. Разбира се вероятно ще се появят и модели с по-мощения i7 процесор.

Размерът на оперативната памет в базовата конфигурация е 4GB. Двуканалния слот позволява ъпгрейт до 8GB. 4те GB поддържат стабилна, бърза и позволяваща използването на няколко мощни процеса едновременно без това да пречи на нормалната им работа.

 

Новия DELL ще разполага с чисто нов NVIDIA GeForce GT 550M 1GB графичен ускорител. С 96 CUDA ядра, видео картата не се представя толкова добре като GTX 460M. Като за гейм-лаптоп видео картата може би е единствения минус.

 

 

Хард дискът е с 500GB 7200rpm и е достатъчно голям и бърз за повечето от потребителите. Има опция и за 9-клетъчна батерия, която да увеличи независимата работа на компютъра.

Една хубава черта е включването на JBL говорители, които предлагат едно наистина добро качество, на фона на масовите говорители за лаптопи. Смислена е и опцията Blu-ray оптично устройство, вместо стандартните DVD записвачки, с оглед на страхотния дисплей (особено ако изберете 3D модела). Друго ново е 2.0 MPx HD камера със сертификат от Skype.

Лаптопът е с дебелина около 3.5 см и доста тежък като цяло (3.43кг с 6-клетъчна батерия). Това е провал в сравнение с някои от конкурентите си като например HP Envy 17 3D (3.29кг). Въпреки това DELL XPS 17 3D e с отлична конфигурация, като най-ценното е  Sandy Bridge процесорът, който предлага висока производителност.

Засега моделът с 3D екран не се предлага в България – очакваме го с нетърпение.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...