Лаптоп Samsung 9 – сериозно предизвикателство към MacBook Air

samsung-9Новият лаптоп Samsung 9 е готов за своя дебют на пазара и отправя сериозно предизвикателство към MacBook Air. Този шедьовър на изкуството, вече е достъпен в Южна Корея,  като се очаква да се появи и на Европейския пазар следващия месец. 9-тата серия oт Samsung е с много съвременен, ултра тънък дизайн (1.62см) с дуралуминиeво покритие.

Някой  ще попита, какво е това дуралуминиево покритие? Този материал се използва при самолетостроенето, което означава че освен своята ниска маса, материалът е много здрав и два пъти по-траен от алуминия. Тези три свойства на металът разбира се могат само да ни радват.

Ще бъдат налични два модела – 11.6-инчов задвижван от мобилната платформа на Intel Calpella и 13.3 инчов захранван от новата Huron River система, включваща Intel Core i5-2537M с тактова честота 1.4GHz.

Отваряйки нетбука, първото нещо което ще забележите е невероятния дисплей който Samsung наричат SuperBright Plus. LCD дислпея „изпомпва“ до 400 нита яркост, като същевременно осигурява 160 градуса ълъл на гледане.

Клавиатурата е с раздалечени бутони или още наричана „островна клавиатура”, която напоследък се използва масово. Широк и много удобен тъчпад, наподобяващ на тъчпадите използвани при MacBook.

SAMSUNG 9 серия, ще се справя перфектно с ежедневните си задължения благодарение на ниско-волтажните процесори Core i5 които са с вграден и усъвършенстван HD видео ускорител.  Много бърз 128GB SSD хард диск, позволяващ стартирането на Windows само за 20 сек. Друго, което ултра тънкия лаптоп предлага е USB 3.0 портове и WiMAX технология за мобилен интернет.

Интересен факт е че батерията е запечатана в корпуса на лаптопа – производителите обещават че тя ще издържа до 6ч. и 30мин. Според тях освен това, 6 клетъчната  литиево-йонна батерия има живот до 3 години или 1000 цикъла на зареждане – разреждане.

Първоначалната обявена цена е доста висока – цели 1 599 щатски долара, но имайки предвид главозамайващия дизайн и най-добрия за класа си дисплей, сумата може да се окаже добра инвестиция. Все още моделът не се предлага в България.

Екипът на ardes.bg ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...