11 лаптопа с „готин“ дизайн

laptopi-dizain

Лаптопите изминаха дълъг път на трансформация в дизайна през последните няколко години. Пластмасата вече не е единствения материал използван за новите модели лаптопи. Използването на метал става все по модерно и предпочитано от големите производители. Благодарение на новите технологии пък, компютрите стават все по-малки, тънки и  леки. Ето ги и единадесетте избрани модела за най-„готини“ лаптопи.

Нетбук за игри Alienware M11x
Този лаптоп не е обвит с традиционния матиран или гланциран материал, а с пластмаса. Уникален на допир и защитен от замазани пръстови отпечатъци – това представлява новия устойчив дизайн на този модел. Много лаптопи изглеждат почти идентични когато са затворени, но веднага ще разпознаете Alienware M11x благодарение на стилизирания капак с фигуристични линии и логото, представляващо сребърна глава на извънземно.

Dell Adamo XPS
За да отворите този лаптоп е необходимо да минете с пръст по ръба на сензорния капак, като по този начин вие го отключвате. Когато се отвори, клавиатурната панта остава в долната част на екрана, като всъщност стой високо на разстояние от бюрото и по този начин се освобождава празно пространство под лаптопа. Така се улеснява охлаждането на компютъра. Ползата от този удобен ъгъл на Dell Adamo XPS е приятно и удобно писане на клавиатурата.

Apple MacBook Air

Най-новия ноутбук от Apple,  MacBook Air е представен като най-тънкия лаптоп в света. С по-малко от инч, MacBook-ът предлага ултра-тънък дизайн и тегло само 1.36 кг. На пръв поглед този лаптоп не изглежда по-тънък от повечето си конкуренти, но когато го вземете в ръце, представата ви за ултра тънък лаптоп много бързо ще бъде променена.

Toshiba Portege R835-P50X

Toshiba Portege , не е уникален със своя дизайн или цветова гама, въпреки това той остава един от най-атрактивните лаптопи. За да усетите защо този лаптоп се вписва в тази класация, трябва да го подържите. Тежащ само 1.4кг., ултратънкия лаптоп побеждава стария MacBook Air който тежи с около 150гр. повече.

Asus U33Jc-A1 Bamboo

В един от последните си преносими компютри Asus реши да се отклони от тенденцията за  ясни очертания върху метален дизайн и пробва нещо „по-естествено“ – бамбук. Машината изглежда невероятно традиционно, а вътре пък се крие завиден подбор на високо-технологични компоненти. Този модел няма да се хареса на феновете на гланцирана пластмаса или алуминий, но привържениците на дърво и хромирани акценти ще намерят един зашеметяващ компютър.

Dell Inspiron Duo (Black)

Dell са използвали съвсем нов метод в процеса на конвертиране. Вместо да се завърта екрана на 180 градуса сгъвайки се плътно към клавиатурата, Inspirion Duo е с далеч по- лесен и по-готин метод на конвертиране – екрана се завърта в панела на дисплея и по този начин вече разполагате с теблет. Превръщането на нетбука в таблет отнема няколко секунди. Силни магнити заключват екрана на мястото му. Тази машина работи удивително добре и изглежда толкова различна, че ако превърнете нетбука си в таблет на публично място със сигурност ще съберете любопитни погледи.

Acer Iconia 6120

Този двуекранен лаптоп притежава един наистина изискан вид. Капакът и долната част са обагрени в цвят шампанско, а двата дисплея са по 14-инча и са покрити със защитно стъкло Gorilla Glass. Освен с невероятния си дизайн, не можем да не похвалим производителите че са се справили доста добре в подбора на хардуера, давайки  му достаъчна мощ за да се справя дори и с по сложните си задачки безпроблемно.

Lenovo IdeaPad U260

Един от най-елегантните и изискани лаптопи представяни от много време насам. Корпус от магнезий-алуминиева сплав, кожа и тъчпад от стъкло допълват  добрата техническа характеристика на лаптопа. Всички тези естетически елементи в съчетание с тънкия дизайн, превръща U260 в един наистина „готин“ лаптоп. Уверете се сами.

HP Envy 14-1210NR

Блестящо построен тънък и лек преносим компютър. Този стилен лаптоп разполага с лазерно гравирано алуминиево покритие. HP Envy 14-1210NR  – Перфектен баланс между производителност и мобилност. Вдъхновен от изкуството и се влива с най-новите технологии, ултра-тънък и лек HP Envy 14-1210NR  разполага със стилно  шаси и ярък дисплей със стъкло от край до край за гледки на  цял екран . Вижте и почувствайте разликата в пълен размер.

Samsung R540-11

Моделът разполага с Core i5 процесори, 1GB ATI графика, и Blu-Ray диск. Звучи доста добре до момента, нали? Но ако погледнете по-отблизо можете да видите, че от Samsung опитват нещо различно с дизайна на този 15-инчов лаптоп. Гладък, кафяв, пластмасов капак с имитация на дървена повърхност. Яко а?

Dell Inspiron N7110 (17R)

Някога искало ли ви се да направите на своя лаптоп малък феис-лифт? Дали защото ви е писнало от „Ocean Drive  Blue“ (стандартен цвят от DELL) или просто искате да придадете по екстравагантен вид на преносимия си компютър. Новия DELL Inspiron 17R Ви дава възможност да сменяте капака си с друг (който получавате естествено срещу заплащане от 34,99$).

Ако имате Ваши предложения за лаптоп „готин“ дизайн може да го споделите в коментарите по-долу.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...