Acer TimelineX 3830TG – новия малък при ултралеките.

acer-timelinex-3830TG

На скоро излезе новата линия TimelineX ултрапреносими лаптопи Acer (3830, 4830), която привлича вниманието основно с 13.3-инчовия Acer TimelineX 3830TG. Бърз хардуер, класически дизайн и издръжлива батерия. Освен това ще се предлага и дисплей е с анти-рефлексно покритие, благодарение на което ползването навън дори в при слънчев ден няма да представлява проблем. Звучи доста добре, а?

лаптоп-timelinex

Acer TimelineX 3830TG е лаптоп със страхотен дизайн, като от компанията са заложили на класическия вид спестявайки от комерсиалните лъскави елементи. Синьо, сребристо и черно – това са основните цветове, перфектно съчетани в алуминиевия корпус на въпросния лаптоп Acer. Пластмасовото покритие около клавиатурата изглежда добре, но острите ъгли биха могли да бъдат малко по-заоблени. Като изключим това, матираната повърхност се усеща доста добре, наравно с това държи пръстовите отпечатъци и прах далеч от лаптопа. Клавиатурата е с раздалечени, островни бутони, върху които писането става като детска игра.

Не можем да не отбележим, че Acer-чето разполага с приличен подбор на комуникационни портове. Освен стандартните USB 2.0, VGA, LAN, изход за слушалки и т.н. , притежателя на този лаптоп ще може да се възползва и от HDMI изход за LCD ,плазмен и 3D телевизор, както и от високоскоростния USB 3.0, чрез който зареждането на външно устройствно може да става дори и докато лаптопът е изключен. Единственият недостатък може би е липсата на DVD устройство, но това не би представлявало проблем за съвременните потребители. Батерията пък позволява сърфиране в интернет чрез Wi-Fi до цели 7ч. 28мин. което изобщо не е малко.

От компанията са комбинирали в компактния лаптоп хардуер, като при по-големите модели от серията и са се справили отлично с подбора. Процесорът е от последно поколение Intel Core i3-2310M с тактова честота от 2.1GHz.  Този ултрапреносим лаптоп на практика разполага с две видеокарти – интегрираната Intel GMA HD 3000 и външната Nvidia GeFirce GT 540M с 1GB памет и ползваща технологията Optimus за автоматично превключване от вградената към дискретната видео карта. Въпреки средния клас на процесора, благодарение на видеокартата работата с по-сложен графичен софтуер или играенето на игри не би представлявало проблем.

Като цяло този лаптоп е подходящ за домашно ползване и интензивно натоварване с офис приложения, но основно е предназначен за ползване навън. А дизайна – достатъчно елегантен, за да събере погледите на непознатите и да събуди интереса на познатите ви.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...