Лаптоп Acer Aspire TimelineX 4830TG – по-големият брат

acer-timelinex-4830tg

Пуснаха в производство новия 14-инчов лаптоп Acer от серията TimelineX 4830TG. Ноутбукът е „облечен“ в ледено синьо. Подходящ за работа, както в офиса, у дома, така и навън. Той предлага изключителна мощ, благодарение на графичния си ускорител GeForce GT 540M и процесори от ново поколение Intel Core i3 и i5.

Acer Aspire 4830TG е поредният лаптоп от линията TimelineX. Tози е с по-големия – 14-инчов дисплей с лъскаво покритие и HD Ready резолюция (1366х768). Моделът е доста лек, тежащ само 2.0 кг. и е перфектен за хора в движение. Освен това батерията дава възможност за доста продължително ползване без ел. мрежа наоколо.

Acer TimelineX 4830TG е с атрактивен и мореден дизайн. Съчетанието между ледено-синьо и черно придава още по елегантен вид. Капака е алуминиев, а повърхноста около клавиатурата е от матирана пластмаса от най-високо качество. Прах и пръстови отпечатъци, трудно биха се задържали върху корпуса му. Клавиатурата, както и при по-малкия си брат 3830TG е с раздалечени островни бутони, която вече е нещо обичайно.

Всички комуникационни портове са позиционирани от двата края на лаптопа. От дясно се намират два USB 2.0 порта както и изход за слушалки и микрфон. DVD устройството също се намира от тази страна. От другата страна са разположени още повече интерфейси – USB 3.0, VGA, HDMI както и RJ45 вход за лан кабел. Друго което можете да откриете е Kensington слот, разположен от задния край. Четецът на карти, работещ със SD, SDXC, MMC, MS, MS Pro и XD карти се намира отпред.

Двата модела са с процесори Core i3 и i5. Процесорите са от най-ново поколение, като благодарение на TurboBoost технологията тактовата честота от стандартно настроените 2.3GHz може бързо да се покачи до 2.9GHz при нужда (при i5). От Intel са добавили към процесора и вграден видео чип, който се ползва при рутинни приложения и в сравнение с по-старите вградени видео ускорители е по-бърз. Освен това дава възможност за гледане на филми и клипове с HD качество. Като допълнение към вградения видео чип, Acer са добавили и отделна видео карта nVidia GeForce GT 540M с 1GB DDR3 памет.

Накратко – Acer Aspire TimelineX 4830TG е един от най-производителните лаптопи в класа на ултралеките лаптопи.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...