Apple MacBook Pro 13 – едно уникално творение

 apple-macbook-pro13

  Apple MacBook Pro 13 е лаптоп, който напълно заслужава нашето внимание. 13–инчовият ноутбук освен с красив външен вид и качество, ще ни впечатли и с перфектната си производителност и изключително дълъг живот на батерията – до 10 часа без зареждане.

Един от най-успешните модели лаптопи на компютърният гигант Apple,  е снабден с голям набор от нови компоненти и възможности, включително второ поколение процесор Intel Core i5, FaceTime HD  камера и зашеметяваща бързина. Без да прекаляваме с комплиментите можем да кажем, че този лаптоп е забележително произведение на инженерната мисъл. MacBook Pro серията не спира да се развива и усъвършенства, а това е един от най-успешните модели, които Apple в последно време изкараха на пазара.

Параметри

Конфигурациите на лаптопа включват Intel Core i5-2410M процесор, видео карта Intel HD Graphics 3000, 4 GB рам памет и 320 GB твърд диск. Благодарение на отличните си характеристики, лаптопът може да надхвърли очакванията ви за бързина и производителност. Лаптопът е с ново поколение Turbo  boost  технология за увеличаване бързината на процесора до 2.9 GHz и даващa до 15% по-бърза производителност от предишното поколение Core i5 процесори.

Той се справя отлично при работата с по-тежки програми и едновременното отваряне на 3-4 приложения. Разполага с достатъчно памет, за да съхранявате цялата си информация в него. Идеален е за офиса и дома.

Дизайн

13–инчовият MacBook Pro има разкошен дизайн – впечатляващо тънък, с традиционния заоблен капак и изработено от алуминий шаси, което придава усещането за  здравина и стабилност на конструкцията. Сами ще се убедите, че при носене или местене на лаптопа, няма и да чуете звук от скърцане, нито пък ще усетите огъване или изкривяване на някоя от частите му. Всичко е поставено на мястото си и е изпипано до най-малкия детайл. Всеки един елемент от компютъра е тестван стотици пъти преди да  бъде одобрен окончателно.

Отпред на капака  на лаптопа, разбира се, стои логото на фирмата производител – отхапана ябълка, като при включване на лаптопа, то свети. От цялостният дизайн на преносимия компютър струи стил и елегантност, но в същото време той не е лишен от отлична функционалност.

Лаптопът е малък и с компактни размери , така че това го прави лесно преносим и можете да го носите  навсякъде със себе си.

 Клавиатура и тъчпад

Клавиатурата на ноутбука е изключително удобна за писане и с нея се работи лесно и с удоволствие. Тя е от типа “Island-Style”, което означава, че с покупката на този лаптоп, вие ще получите пълноразмерна клавиатура, с големи и плоски клавиши със значително разстояние помежду им. По нея има доста ключови бутони, които могат да ви бъдат само от полза. Отначало може да ви е малко странно, когато боравите с клавиатурата, но свикнете ли веднъж няма да искате да спрете.

Тъчпадът е с гладко покритие, което още повече улеснява вашите движения. Той е изключително чувствителен и предлага гладко скролиране с два пръста.

Дисплей и аудио

13.3 – инчовият дисплей на лаптопа ще ви изненада приятно с перфектното си качество. Екранът е с LED подсветка и предоставя отличен баланс на яркостта и контраста. Изображенията са ярки и отчетливи, и ъгъла на виждане е по-голям. Гледането на Full HD филми може да се превърне в уникално преживяване за вас с MacBook Pro 13.

Аудиото е на добро  ниво и звука е достатъчно силен, за да гледате спокойно филми, без да се налага да използвате слушалки.

Портове и слотове

Както и в предишни версии на MacBook Pro и тук всички портове са разположени от лявата страна на тялото. Те включват Ethernet, порт за FireWire (IEEE 1394), 2 порта за  USB 2.0, слот за SDXC – карта и жак за микрофон и слушалки. Отпред на шасито се намира светлинния индикатор, който показва оставащия заряд на батерията. От дясната страна са разположени Kensington Lock и оптичното устройство.

Батерия

MacBook продължава да побеждава конкуренцията в продължителността на живота на батерията. Тя издържа до 10 часа без зареждане, което е наистина впечатляващо.

В заключение можем да кажем, че този 13-инчов ноутбук е забележително творение. Той е достатъчно лек, за да го вземате навсякъде със себе си, достатъчно бърз за да не забива при работа с по-тежки програми и с достатъчно издръжлива батерия, за да не го зареждате през целия ден, докато сте в движение. Качеството му напълно оправдава високата му цена.


Плюсове:

  • Дълъг живот на батерията
  • Отлична производителност и бързина
  • Удобна клавиатура и тъчпад
  • Вградена камера

Минуси:

  • Висока цена

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...