Линията на времето във Facebook – как да я активирате?

facebook-timeline

В края на септември Facebook обявиха своята най-нова функция Timeline (буквално означава линия на времето), която се намира от дясната страна на страница и  показва всички новости и събития, които се случват с вашите приятели, линковете и връзките, които публикуват, снимките и видео файловете, които качват и споделят и т.н.

Тази функция във Facebook е виртуално представяне на нашето съществуване в социалната мрежа и събитията, свързани с него. Това е повече от управление и персонализиране на потребителската страница. Чрез тази линия на времето можете да споделяте и да подчертавате най-запомнящите се мнения, коментари, снимки, видео и събития, които чувствате най-ценни.

Факт е, че огромна част от потребителите актуализират постоянно профилите си в социалната мрежа, като буквално споделят всичко, което им се случва през деня, като започнат от сутрешната си закуска и стигнат до менюто си за вечеря. Но не всички актуализации и писания на нашите приятели във Facebook ни интересуват или вълнуват. Дори доста често се чувстваме раздразнени от нещата, които четем и виждаме, публикувани в социалната мрежа.

Някои от актуализациите си заслужава да бъдат запаметени, а други изцяло забравени. Линията на времето се опитва да запълни именно тази дупка и ви позволява да персонализирате своята страница с най-вълнуващите и незабравими събития, снимки, постове, видео, дати и т.н. Когато се дипломирате от училище, когато завършите университета, когато получите първата си заплата и т.н. – това са дати, които си заслужава да бъдат запомнени и можете да ги отбележите в профила си във Facebook. Всичко това на едно място, на една страница!

Ако се чувствате изкушени да се сдобиете с новата функция в социалната мрежа, не е толкова сложно, просто следвайте следните стъпки:

1. Първото нещо, което е необходимо да направите е да влезете в акаунта си във Facebook. Трябва да отворите приложение, което сте създали преди време или да направите ново такова. За тази цел е необходимо да отидете на следния адрес https://developers.facebook.com/apps .

2. Ще бъдете попитани за достъп до основните ви данни като име, личен профил, снимки и т.н. Натиснете „Разрешавам“ и ще бъдете пренасочени до т.н. Developer page. Кликнете върху „Създаване на ново приложение“. Попълнете полетата, които ви излизат, сложете отметката в кутийката и щракнете върху „Продължете“.

3. Ще бъдете отведени до главната страница с настройки на приложението. От лявата страната натиснете “Open Graph”. След това, ще трябва да въведете действието и предмета, за да създадете приложението. Например “watch” a “movie” или “read” a book”.

4. На следващата страница, която се появи, просто превъртете най-отдолу и натиснете “Save Changes and Next”. Направете същото нещо и за следващите две страници, които се появяват на дисплея. Когато приключите с целия процес, ще се появи следната страница:

5.  Сега отново се върнете в профила си в социалната мрежа и на началната страница ще забележите прозорец, където ще бъдете попитани дали искате да изпробвате новите таймлайн функции. Натиснете “Get it now”  и сте готови.

Надяваме се да сме били полезни. Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

 

 

 

Loading Facebook Comments ...